Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΚΑΒΟΥΡΜΑ

ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΚΑΒΟΥΡΜΑ

ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΚΑΒΟΥΡΜΑ

: 2
: 10 min
: 15 min

Ο καβουρμάς είναι παραδοσιακό αλλαντικό, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Είναι φτιαγμένος με βρασμένα κομμάτια κρέατος, ανακατεμένα μαζί με το ζωμό τους. Μοιάζει λίγο με την πηχτή, αλλά έχει πιο συμπαγή υφή.

Υλικά
  • 120 γρ. καβουρμάς
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια με το φύλλωμα, ψιλοκομμένα
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα σαγανάκι (τηγανάκι με δυο χερούλια) ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σοτάρω το ξερό κρεμμύδι. Ρίχνω τον καβουρμά που τον έχω ανοίξει με τα χέρια μου.
  • Βήμα 2 Αφήνω σε μέτρια φωτιά να καβουρδιστεί ο καβουρμάς για 3 λεπτά. Κατόπιν προσθέτω τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  • Βήμα 3 Ανακατεύω και μετά από ένα λεπτό ρίχνω τα αυγά. Μόλις πήξει το ασπράδι των αυγών σπάω με ένα πιρούνι τον κρόκο και τον σκορπάω πάνω από το καβουρμά.
  • Βήμα 4 Αλατοπιπερώνω και μετά από 2 λεπτά αποσύρω από τη φωτιά.