Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΕ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΕ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΕ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

: 4
: 10 min
: 7 min

Μη σας τρομοκρατεί ο παστουρμάς σ’ αυτό το σάντουιτς. Δίνει ιδιαίτερο χαρακτήρα και πικάντικη γεύση που θα την απολαύσετε.

Ingridients
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε πολύ ψιλά καρέ
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες σε λάδι, καλά στραγγισμένες και κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 150 ml ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 5 φλιτζ. τσαγιού μαρούλι, ψιλοκομμένο (ή ρόκα ή φρέσκο σπανάκι)
  • ½ φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 600 γρ. παστουρμά
  • 4 ατομικά φραντζολάκια τις αρεσκείας σας (με σουσάμι, πολύσπορα, τσιαπάτα κ.λπ.)
Instructions
  • Step 1 Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι και τις λιαστές ντομάτες για 3 – 4 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Σβήνω με το ξίδι και μαγειρεύω για 2 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν όλο. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω το μείγμα να κρυώσει.
  • Step 2 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το ψιλοκομμένο μαρούλι (ή τη ρόκα ή το σπανάκι), το γιαούρτι, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.
  • Step 3 Κόβω κάθε φρατζολάκι στη μέση και στα μισά κομμάτια απλώνω 1 – 2 κουτ. σούπας από το μείγμα της λιαστής ντομάτας. Μοιράζω από πάνω τις φέτες παστουρμά και τις σκεπάζω με το μείγμα του μαρουλιού. Σκεπάζω με τα υπόλοιπα κομμάτια ψωμιού, πιέζω ελαφρώς και σερβίρω.

Related Posts

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ

Δεν υπάρχει ελληνικό σπίτι που να μην έχει την δική του, αγαπημένη τυρόπιτα. Τόσες παραλλαγές, όσες και ο πληθυσμός της Ελλάδας αφού κάθε σπίτι έχει την δική του, αγαπημένη συνταγή. Με χωριάτικο φύλλο, με σφολιάτα, με χειροποίητο φύλλο βέργας, με ζύμη… Στριφτή, ταψιού, σε ρολό… […]

ΜΙΛΦΕΪΓ ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ, ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΜΙΛΦΕΪΓ ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ, ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Κάτω από το φωτεινό ήλιο, εκεί όπου το ιδανικό κλίμα συναντά τη θάλασσά µας και την υπέροχη ελληνική φύση, τα φρέσκα ελληνικά ψάρια συλλέγουν γεύσεις και αρώµατα της Ελλάδας, μεγαλώνουν σε ένα πλούσιο, παρθένο περιβάλλον…