Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΕ ΑΡΝΑΚΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ

ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΕ ΑΡΝΑΚΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ

ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΕ ΑΡΝΑΚΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ

: 4
: 15 min
: 20 min

Ζητάμε εγκαίρως από τον κρεοπώλη μας να ετοιμάσει τα αρνίσια μπριζολάκια (δηλαδή αρνίσια παϊδάκια, κοτολέτες) γιατί το ξεκοκάλισμά τους ίσως απαιτεί λίγο παραπάνω χρόνο.

Ingridients
  • 8 αρνίσια μπριζολάκια, πάχους περίπου 1 εκ. το καθένα, ξεκοκαλισμένα
  • 75 ml ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 2 πράσινα μήλα, καθαρισμένα, χωρίς κουκούτσια και κομμένα σε κυβάκια
  • 2 κουτ. γλυκού καστανή ζάχαρη
  • ελάχιστο γαρίφαλο, σε σκόνη
  • 4 παντζάρια, κατά προτίμηση βιολογικά, βρασμένα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα έτοιμα προμαγειρεμένα παντζάρια σε συσκευασίες βάκουμ, που θα βρούμε σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ)
  • 4 φραντζολάκια της αρεσκείας μας
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φρέσκα φύλλα βασιλικού, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Πλένω και σκουπίζω πολύ καλά τα μπριζολάκια και τα αλατοπιπερώνω.
  • Step 2 Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρω το λιωμένο σκόρδο για 30 – 40 δευτερόλεπτα, μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του στο λάδι. Το βγάζω με ένα πιρούνι και το πετάω. Βάζω τα μπριζολάκια στην κατσαρόλα, σε μονή στρώση και τα τηγανίζω σε δυνατή φωτιά, σε δύο δόσεις, για 6 – 8 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν παντού και να ψηθούν καλά στο εσωτερικό τους. Τα στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί και τα αφήνω κατά μέρος.
  • Step 3 Στο ίδιο σκεύος ρίχνω το κρεμμύδι, τα μήλα, τη ζάχαρη και τη σκόνη γαρίφαλου και τα σοτάρω για 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτω τα παντζάρια, χαμηλώνω τη φωτιά και συνεχίζω το μαγείρεμα για 4 – 5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά και με προσοχή. Αδειάζω το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνω να κρυώσει τελείως.
  • Step 4 Ανοίγω τα φραντζολάκια στη μέση. Στα μισά κομμάτια τους απλώνω 1 – 2 κουτ. σούπας από το μείγμα των παντζαριών. Από πάνω βάζω 2 μπριζολάκια, σκορπίζω τον ψιλοκομμένο βασιλικό και σκεπάζω με τα υπόλοιπα κομμάτια ψωμιού.

Related Posts

ΚΟΚΚΙΝΟ SMOOTHIE ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΚΟΚΚΙΝΟ SMOOTHIE ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Ένα smoothie που θα σας τονώσει και θα σας γεμίσει ενέργεια! Η μπανάνα του δίνει βελούδινη υφή και οι φράουλες άρωμα και γεύση. Το παντζάρι είναι η «κρυμμένη» δύναμη αφού με τις βιταμίνες του και τις αντιοξειδωτικές ουσίες σας χαρίζει σούπερ δυνάμεις!

ΛΑΒΡΑΚΙ ΤΡΑΓΑΝΟ ΜΕ ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΚΑΙ ΨΗΤΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ

ΛΑΒΡΑΚΙ ΤΡΑΓΑΝΟ ΜΕ ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΚΑΙ ΨΗΤΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Τα φρέσκα λαβράκια της Ελληνικής Ιχθυοκαλλέργειας µε την ταυτότητα FISH FROM GREECE, μεγαλώνουν στην πεντακάθαρη ελληνική θάλασσα, τρεφόμενα αποκλειστικά με GMO free πιστοποιημένες τροφές.