Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ΚΡΑΣΑΤΑ ΚΕΡΑΣΙΑ

ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ΚΡΑΣΑΤΑ ΚΕΡΑΣΙΑ

ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ΚΡΑΣΑΤΑ ΚΕΡΑΣΙΑ

: 4-6
: 5 min
: 1 hr
           
: 30 min

Τα ανοιξιάτικα, ζουμερά κεράσια παίρνουν ένταση από την Μαυροδάφνη και δίνουν χρώμα στο πάνλευκο ρυζόγαλο.

Ingridients
  • 400 ml Μαυροδάφνη
  • 200 γρ. ώριμα κεράσια, χωρίς κουκούτσια, κομμένα στη μέση
  • 200 γρ. ρύζι γλασέ, καλά ξεπλυμένο σε ένα σουρωτήρι και στραγγισμένο
  • 1 λίτρο γάλα πλήρες
  • 2 κουτάκια σκόνη βανίλιας
  • ελάχιστο αλάτι
  • 70 γρ. ζάχαρη
  • 3 κρόκοι αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών, ελαφρώς χτυπημένοι
  • 50 γρ. αγελαδινό βούτυρο
Instructions
  • Step 1 Βάζω σε ένα μπολ τη Μαυροδάφνη, προσθέτω τα κομμένα κεράσια και τα αφήνω να μουσκέψουν για 30 λεπτά.
  • Step 2 Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζω 1 λίτρο κρύο νερό και το ξεπλυμένο ρύζι. Βράζω σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά και αποσύρω.
  • Step 3 Σε μια άλλη, μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο βάζω το γάλα, τη σκόνη βανίλιας, το αλάτι και τη ζάχαρη και τα ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αρχίσει να βράζει το γάλα. Ρίχνω αμέσως το ρύζι με το νερό του, χαμηλώνω πολύ τη φωτιά και σιγοβράζω για 30 – 40 λεπτά, ανακατεύοντας πολύ συχνά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι το ρύζι να μαλακώσει καλά, να φουσκώσουν οι κόκκοι του να χυλώσει. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω τους κρόκους και το βούτυρο και ανακατεύω έντονα με την κουτάλα για να ενωθούν καλά τα υλικά και οι κρόκοι να «μαγειρευτούν» από την υψηλή θερμοκρασία του ρυζόγαλου, παραμένοντας ρευστοί και να μην στερεοποιηθούν.
  • Step 4 Μοιράζω το μισό ρυζόγαλο σε 4 – 6 μπολάκια. Στραγγίζω τα κεράσια (κρατάω τη Μαυροδάφνη) και τα μοιράζω πάνω στο ρυζόγαλο στα μπολ. Τα σκεπάζω με το υπόλοιπο ρυζόγαλο και αφήνω τα μπολάκια για 10 λεπτά, μέχρι να κρυώσει κάπως το ρυζόγαλο.
  • Step 5 Περιχύνω με τη Μαυροδάφνη και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΕΝΙΑ ΖΥΜΗ

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΕΝΙΑ ΖΥΜΗ

Ελαφρώς «πειραγμένη» γαλατόπιτα, αφού η παραδοσιακή -συνήθως- δεν έχει ζύμη. Τα καρύδια στη γέμιση δίνουν «σώμα» και φυσικά νοστιμιά. Ιδανικά, τρώγεται χλιαρή αλλά είναι εξίσου γευστική και κρύα.

Η ΔΙΑΙΤΑ ΤΩΝ ΓΛΥΚΑΤΖΗΔΩΝ. ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΧΩΡΙΣ ΕΝΟΧΕΣ!

Η ΔΙΑΙΤΑ ΤΩΝ ΓΛΥΚΑΤΖΗΔΩΝ. ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΧΩΡΙΣ ΕΝΟΧΕΣ!

Η δίαιτα έχει συνδεθεί με την αποχή από αγαπημένες γεύσεις όπως τα γλυκά. Ευτυχώς, η αλήθεια απέχει από την παραπάνω πεποίθηση, μιας και η απώλεια βάρους επιτυγχάνεται με την ισορροπημένη πρόσληψη όλων των τροφών, αρκεί να προσέξουμε τα υλικά παρασκευής, την ποσότητα και τη συχνότητα […]



Subscribe