Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΔΙΧΡΩΜΟ ΜΕ 2 ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ

ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΔΙΧΡΩΜΟ ΜΕ 2 ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ

ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΔΙΧΡΩΜΟ ΜΕ 2 ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ

: 4-6
: 5 min
: 1 hr
           
: 1 hr

Το ρυζόγαλο είναι από τα πιο απλά γλυκίσματα και το μόνο που χρειάζεται είναι προσοχή και τακτικό ανακάτεμα για να μην κολλήσει το αμυλώδες ρύζι στην κατσαρόλα, κατά το βράσιμο.

Ingridients
  • 200 γρ. μεσόσπερμο ελληνικό ρύζι γλασέ
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα, πλήρες
  • φλούδα από 1 ακέρωτο λεμόνι, κομμένη σε μεγάλες λωρίδες (μόνο το κίτρινο μέρος)
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  • 100 γρ. κουβερτούρα πάνω από 60% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια
  • 100 γρ. λευκή σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια
  • Για το σερβίρισμα
  • 100 γρ. κουβερτούρα πάνω από 60% κακάο, τριμμένη στη χονδρή πλευρά του τρίφτη
  • ή λίγο γλυκό του κουταλιού βύσσινο, πολύ καλά στραγγισμένο
Instructions
  • Step 1 Βάζω να βράσει άφθονο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και, όταν κοχλάσει, ρίχνω το ρύζι. Ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα και το μαγειρεύω για 3 λεπτά από τη στιγμή που θα ξαναπάρει βράση το νερό. Το στραγγίζω αμέσως σε ψιλό σουρωτήρι-σήτα και το αφήνω κατά μέρος.
  • Step 2 Αδειάζω την κατσαρόλα με το νερό, ρίχνω εκεί το γάλα και τη φλούδα του λεμονιού και το ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να κάψει. Προσθέτω το ρύζι, χαμηλώνω ελαφρώς τη φωτιά και ανακατεύω γρήγορα με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Step 3 Όταν το γάλα ξαναπάρει μια βράση ρίχνω τη ζάχαρη και μαγειρεύω για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας πολύ συχνά με την ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το ρύζι να μαλακώσει καλά και να φουσκώσει. Πετάω τη φλούδα λεμονιού, προσθέτω την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω. Μαγειρεύω για άλλο 1 λεπτό και αποσύρω από τη φωτιά.
  • Step 4 Βάζω τις σπασμένες σοκολάτες σε δύο διαφορετικά, μεγάλα μπολ. Στο ένα ρίχνω το μισό καυτό ρυζόγαλο και το άλλο ρίχνω το υπόλοιπο. Ανακατεύω αμέσως και πολύ καλά με μια ξύλινη κουτάλα, ώστε οι δύο σοκολάτες να λιώσουν από το καυτό ρυζόγαλο. Αφήνω τα δύο μείγματα να κρυώσουν τελείως, σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Step 5 Για να σερβίρω, εναλλάσσω σε μπολάκια (ή σε φαρδιά ποτήρια) το απλό και το σκούρο ρυζόγαλο και, αν θέλω, διακοσμώ με την τριμμένη σοκολάτα ή με καλά στραγγισμένο γλυκό βύσσινο. Αν θέλετε, συνοδεύετε με ένα ποτήρι γλυκό κρασί.

Related Posts

ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ

ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ

Χριστουγεννιάτικο γλύκισμα με καταγωγή από το Μιλάνο. Είναι κάτι ανάμεσα σε ψωμί και τσουρέκι με σταφίδες ή άλλα αποξηραμένα φρούτα. Έχει λίγο μπελαλίδικη διαδικασία αλλά αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε.

Μελομακάρονα σοκολατένια

Μελομακάρονα σοκολατένια

35΄ 30΄ – 35΄ 40 κομμάτια κλασικού μεγέθους ή 60 – 70 μικρές μπουκιές – [printfriendly]   Ελλήνων γεύσεις στο Καρπενήσι. Υλικά Εκτέλεση Για τα μελομακάρονα 200 γρ. φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού 250 γρ. ελαιόλαδο 25 γρ. βούτυρο, λιωμένο 1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη ½ κουτ. […]