Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

Ροφός στιφάδο

Ροφός στιφάδο
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
30΄ 40΄ 4 – 6 μερίδες [printfriendly]

 

Ελλήνων Γεύσεις στη Σκόπελο.
Υλικά Εκτέλεση
  • 1.000-1.200 γρ. ροφός φρέσκος, κομμένος σε χοντρές φέτες
  • 1 κιλό κοκκάρια
  • 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 500 γρ. σάλτσα τομάτα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ξύδι βαλσάμικο
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 2-3 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
  • 5-6 κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Καθαρίζω τα κοκκάρια και τα βάζω σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό. Αφήνω να πάρουν 2-3 βράσεις και τα σουρώνω σε σουρωτήρι.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίχνω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτω τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και αλατίζω για να μη μαυρίσουν. Σοτάρω για 2-3 λεπτά και προσθέτω το μπαχάρι. Συνεχίζω το σοτάρισμα και προσθέτω τα ζεματισμένα κοκκάρια. Ανακινώ το τηγάνι τακτικά αλλά δεν χρησιμοποιώ κουτάλα για να μη λιώσω τα κοκκάρια.
Προσθέτω το δαφνόφυλλο, το σκόρδο και μπόλικο πιπέρι. Σοτάρω για 2-3 λεπτά και σβήνω με το βαλσάμικο. Προσθέτω τις ντομάτες, και μόλις πάρει βράση η σάλτσα την αποσύρω από τη φωτιά.
Σε μια γάστρα ή σε ένα ταψί, στρώνω τα κοκκάρια. Ρίχνω την σάλτσα και βάζω τα φιλέτα  του ψαριού. Σκορπάω τα κλαδάκια θυμαριού και ψήνω το φαγητό για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθεί το ψάρι και να μελώσει η σάλτσα.