Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Ρολό σφολιάτας με λουκάνικο και μήλα

Ρολό σφολιάτας με λουκάνικο και μήλα
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
 30΄ 50΄ 6 μερίδες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα… στη Λάρισα!
Υλικά Εκτέλεση
  • 1 φύλλο σφολιάτας ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • 4 κουτ. σούπας τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φυστίκια Αιγίνης, τριμμένα
  • 1 κουτ. γλυκού παπαρουνόσπορο
  • 1 κρόκο αυγού, χτυπημένο με λίγο νερό, για το άλειμμα

Για τη γέμιση

  • 4 χωριάτικα λουκάνικα με πορτοκάλι
  • 4 ξινόμηλα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
  • χυμός από ½ λεμόνι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού μαϊντανός, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ψίχουλα ψωμιού, μπαγιάτικου
  • 2 ασπράδια αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών
  • 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Καθαρίζω τα μήλα, τα κόβω σε κύβους και ραντίζω με το χυμό λεμονιού. Χαράζω τα λουκάνικα κάθετα και με ένα κουτάλι βγάζω τη γέμιση.
Σε ένα μπολ ανακατεύω, τα λουκάνικα, τα μήλα, το μαϊντανό, τη γραβιέρα, τα ψίχουλα, τα ασπράδια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις.
Απλώνω το φύλλο σφολιάτας και το λαδώνω ελαφρά. Πασπαλίζω με τα φυστίκια Αιγίνης και βάζω στο κέντρο, κατά μήκος της φαρδιάς πλευράς τη γέμιση. Τυλίγω τη σφολιάτα σε ρολό.
Μεταφέρω το ρολό σε λαδωμένη λαμαρίνα και το αλείφω με τον κρόκο αυγού. Πασπαλίζω με τον παπαρουνόσπορο και ψήνω για 50 λεπτά στο μεσαίο ράφι.
Αφήνω τα ρολά να σταθούν για 10 λεπτά και κόβω σε μερίδες.

Related Posts

ΜΙΝΙ ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΟΥΣ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΖΥΜΗ ΣΑΜΠΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΜΙΝΙ ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΟΥΣ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΖΥΜΗ ΣΑΜΠΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Ανάλαφρη μους που συνδυάζεται με βουτυράτη και τραγανή, σοκολατένια βάση. Αν δεν έχετε μικρές ταρτιέρες μπορείτε να φτιάξετε σε μεγάλη διάσταση χρησιμοποιώντας μια ταρτιέρα 20-22 εκ.

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΤΥΡΕΝΙΑ ΖΥΜΗ, ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ & ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΤΥΡΕΝΙΑ ΖΥΜΗ, ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ & ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μια υπέροχη παραλλαγή της κλασικής πίτσας από την αγαπημένη μας Ντίνα. Η επιλογή της μοτσαρέλας και του αγελαδινού βούτυρο στην συνταγή αποθεώνει τη γεύση όση και τη θρεπτική αξία της.