Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Ρολό αρνί με πιπεριές Φλωρίνης & φέτα

Ρολό αρνί με πιπεριές Φλωρίνης & φέτα
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
20΄ 1 ώρα + 45΄ 4 – 6 μερίδες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα… στη Φλώρινα!
Υλικά Εκτέλεση
  • 1½ κιλό αρνίσια σπάλα (την παραγγέλνουμε στον κρεοπώλη μας και ζητάμε να την ετοιμάσει σε ρολό, δηλ. να την ανοίξει και να την χτυπήσει για να λεπτύνει ελαφρώς και να πλατύνει)
  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο  
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη γέμιση

  • ½ φλιτζ. τσαγιού μουστάρδα, απαλή
  • 1 φλιτζ. τσαγιού λευκό βαλσάμικο
  • ½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά, τριμμένη
  • 7 ψητές πιπεριές Φλωρίνης (στα γυάλινα βάζα, καλά στραγγισμένες και ανοιγμένες)
  • 300 γρ. Φέτα
Σε ένα μπολ βάζω τη μουστάρδα, τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη φρυγανιά το δυόσμο, τη θρυμματισμένη φέτα και το αλατοπίπερο. Ανακατεύω καλά.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Πλένω και σκουπίζω πολύ καλά την ξεκοκαλισμένη σπάλα και την απλώνω σε ένα μεγάλο ξύλο κοπής. Την αλατοπιπερώνω και την πασπαλίζω με το μπούκοβο. Απλώνω στην επιφάνεια της το μείγμα της μουστάρδας. Πάνω στο μείγμα της μουστάρδας στρώνω τις πιπεριές Φλωρίνης. Τυλίγω προσεχτικά το κρέας σε ρολό και το δένω με σπάγκο σφιχτά, σε αρκετά σημεία.
Βάζω το ρολό σε ένα μέτριο ταψί, αλατοπιπερώνω και το περιχύνω με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Το ψήνω για 1 ώρα και 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσει καλά και να ροδίσει όμορφα και να μελώσει. Στη διάρκεια του ψησίματος το γυρίζω μερικές φορές για να ψηθεί ομοιόμορφα.
Το βγάζω από το φούρνο, σκεπάζω το ταψί με αλουμινόχαρτο και αφήνω το ρολό να ξεκουραστεί για 15 λεπτά. Το κόβω σε φέτες και το σερβίρω.

Related Posts

ΤΑ 5 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΑΣ!

ΤΑ 5 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΑΣ!

Μεγάλη εφεύρεση ο φούρνος. Μετά τις εστίες, είναι ίσως η συσκευή με την μεγαλύτερηη χρήση στην κουζίνα. Φυσικά υπάρχουν κι εδώ κανόνες για τον τρόπο που τον χρησιμοποιούμε αλλά υπάρχουν και κάποια λάθη που δεν πρέπει να τα κάνουμε ποτέ. Δείτε πια είναι αυτά… 1-Την […]

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ STIR-FRY

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ STIR-FRY

Το κινέζικο τηγάνισμα είναι η απόλυτη μέθοδος μαγειρικής για χορταστικά γεύματα και το κυριότερο, σε χρόνο μηδέν! Ελάτε να δούμε μαζί ποια είναι τα μυστικά του stir-fry ποια τα κατάλληλα υλικά και ποια τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να φτιάξετε τα καλύτερα κινέζικα πιάτα αλά […]