destination taste!

ΡΟΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

ΡΟΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

ΡΟΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

: 4
: 20 min
: 1 hr

Κυριακάτικο, οικογενειακό φαγάκι με ελαφρύ κοτόπουλο και νόστιμα λαχανικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λαχανικά ανάλογα με τα γούστα σας και την εποχή… Κολοκύθα, παντζάρια, ρέβες το φθινόπωρο και το χειμώνα και το καλοκαίρι, κολοκύθια, πιπεριές, μελιτζάνες…

Ingridients
  • Για τα ρολάκια
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο με το δέρμα
  • 600 γρ. φιλέτο από μπούτι
  • 200 γρ. κεφαλοτύρι, σε λεπτές φέτες
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
  • 1 κουτ. γλυκού κάρι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Για τα λαχανικά
  • 1 γλυκοπατάτα
  • 1 μεγάλη πατάτα
  • 3 καρότα
  • 1 κόκκινο μήλο
  • 2-3 κλωναράκια σέλερι
  • 1 λάιμ
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  • 2 κουτ. γλυκού κάρι
  • Χυμό από 1 λάιμ ή λεμόνι
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 4-5 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
  • Αλάτι, πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Για τα ρολάκια: Ζητάω από το χασάπη να αφαιρέσει το κόκκαλο από το στήθος αφήνοντας το εξωτερικό δέρμα. Πλένω καλά τα κρέατα και τα αφήνω σε σουρωτήρι να στραγγίξουν. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω τα στήθια οριζόντια στη μέση ανοίγοντάς τα σαν βιβλίο. Τα τοποθετώ ανάμεσα σε δύο αντικολλητικά χαρτιά, και χτυπάω λίγο με τον μπάτη για να γίνουν πιο λεπτά και πιο πλατιά. Το ίδιο κάνω και με τα φιλέτα από μπούτι (τα τοποθετώ ανάμεσα σε δύο αντικολλητικά φύλλα και τα χτυπάω λίγο να γίνουν πιο λεπτά). Στρώνω το πρώτο φιλέτο στήθος και το «επεκτείνω» προσθέτοντας 1-2 κομμάτια από το μπούτι έτσι ώστε να σχηματίσω ένα παραλληλόγραμμο. Αλατοπιπερώνω, αλείφω με 1 κουταλιά μουστάρδα και πασπαλίζω με κάρι. Στρώνω τις μισές φέτες κεφαλοτύρι και ξεκινάω να τυλίγω σε ρολό, από την μεριά που έχω απλώσει το μπούτι και να καταλήξω στο τέλος το δέρμα του στήθους να είναι στην εξωτερική πλευρά και να καλύπτει όλο το ρολό. Το βάζω στο ειδικό δίχτυ (αν δεν έχω, το δένω με σπάγκο μαγειρικής). Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Step 2 Για το φαγητό: Πλένω και καθαρίζω όλα τα λαχανικά (γλυκοπατάτα, πατάτα, καρότα, σέλερι) και τα κόβω σε χοντρά κομμάτια. Πλένω το μήλο, αφαιρώ τους πυρήνες και το κόβω στα τέσσερα.
  • Step 3 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το κάρι, το χυμό λάιμ, αλάτι και πιπέρι. Βυθίζω πρώτα τα ρολάκια κοτόπουλο για να «βραχούν» και τα μεταφέρω στην ηλεκτρική γάστρα Sencor. Ρίχνω στο μπολ όλα τα λαχανικά και το μήλο και ανακατεύω με τα χέρια μου. Αδειάζω τα υλικά στη γάστρα μαζί με τα υγρά, προσθέτω το λάιμ κομμένο στα τέσσερα και τα τακτοποιώ κάτω από τα ρολάκια κοτόπουλο. Κλείνω τη γάστρα και προγραμματίζω μαγείρεμα στο high για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν τα ρολάκια και να γίνουν τρυφερά τα λαχανικά.

Related Posts

ΑΥΓΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ

ΑΥΓΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ

Μια πασχαλινή αυγοσαλάτα που αξιοποιεί τα κόκκινα αυγά που έχουμε σε αφθονία. Ο αρακάς, τα καροτάκια, το δροσερό γιαούρτι αλλά και η πικάντικη βινεγκρέτ με λευκό βαλσάμικο με φραγκόσυκο δίνουν ένταση και χρώμα.

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Το βασικό συστατικό των μπιφτεκιών είναι τα μαυρομάτικα φασόλια , τα οποία αποτελούν μια από τις πιο θρεπτικές επιλογές οσπρίων. Τα μαυρομάτικα είναι άριστη πηγή σιδήρου γεγονός που τα καθιστά απαραίτητη τροφή για τα κορίτσια από 13 ετών άνω…



Subscribe