Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΡΟΛΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΠΑΝΕ, ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ

ΡΟΛΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΠΑΝΕ, ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ

ΡΟΛΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΠΑΝΕ, ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ

: 4
: 30 min
: 12 min
           
: 2 hr

Εκλεκτό πιάτο που αρέσει ιδιαίτερα στα παιδιά. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αφήσουμε τα παναρισμένα ρολά στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου, για να κολλήσει καλά το πανάρισμα στη γαλοπούλα και να μην φύγει κατά το ψήσιμο.

Υλικά
  • 800 γρ. φιλέτο από στήθος γαλοπούλας (πωλείται συσκευασμένο στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ και στα κρεοπωλεία, αλλά και με το κιλό)
  • 2 κουτ. σούπας στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα της αρεσκείας μας
  • 8 λεπτές φέτες ζαμπόν από βραστή ή καπνιστή γαλοπούλα, κομμένες στη μέση (συνολικά 16 κομμάτια)
  • 150 γρ. γλυκιά γραβιέρα, κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια
  • ½ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό, ελαφρώς χτυπημένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά, τριμμένη
  • ελαιόλαδο, για το άλειμμα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Με ένα καλό κοφτερό μαχαίρι κόβω το φιλέτο γαλοπούλας σε 16 λεπτές φέτες (αν δεν είμαστε σίγουροι για την ακρίβεια που θα τις κόψουμε, μπορούμε να ζητήσουμε από τον κρεοπώλη να τις κόψει εκείνος).
  • Βήμα 2 Απλώνω τις φέτες σε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας, επάνω σε μια επίπεδη επιφάνεια και τις σκεπάζω με άλλο ένα κομμάτι λαδόκολλας. Τις χτυπάω με τον μπάτη (το ειδικό ξύλινο σφυράκι που χτυπάμε το κρέας) ή με ένα βαρύ γουδοχέρι ή με έναν χονδρό πλάστη, ώστε να λεπτύνουν και να μαλακώσουν ελαφρά.
  • Βήμα 3 Σε ένα μπολάκι ανακατεύω το γιαούρτι με τη μουστάρδα. Αλείφω τις φέτες με αυτό το μείγμα και στρώνω από μία φέτα ζαμπόν σε κάθε φέτα γαλοπούλας. Πάνω στο ζαμπόν σκορπάω τα μπαστουνάκια γραβιέρας.
  • Βήμα 4 Τυλίγω προσεκτικά και σφικτά κάθε φέτα γαλοπούλας σε ρολάκι και στερεώνω με οδοντογλυφίδες (ή δένω το καθένα με σπάγκο μαγειρικής).
  • Βήμα 5 Σε ένα βαθύ πιάτο ρίχνω το αλεύρι, σε ένα άλλο το χτυπημένο αυγό και σε ένα τρίτο ρίχνω την τριμμένη φρυγανιά.
  • Βήμα 6 Περνάω τα ρολά πρώτα από το αλεύρι, καλύπτοντάς τα παντού. Τα τινάζω να φύγει η περίσσεια και τα βουτάω στο αυγό. Τέλος, τα περνάω από την τριμμένη φρυγανιά.
  • Βήμα 7 Τα βάζω σε μια μεγάλη πιατέλα, τη σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες, ώστε να σφίξει το μείγμα του παναρίσματος και να κολλήσει καλά στη γαλοπούλα.
  • Βήμα 8 Προθερμαίνω το γκριλ σε μέτρια φωτιά.
  • Βήμα 9 Λαδώνω ένα μεγάλο ταψί και αραδιάζω εκεί τα παναρισμένα ρολάκια. Με ένα πινέλο τα αλείφω και αυτά με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνω σε ένα από τα ψηλά ράφια του φούρνου, για 5 – 6 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν μια όμορφη χρυσαφένια κρούστα. Τα γυρίζω με προσοχή και τα ψήνω για άλλα 5 – 6 λεπτά.
  • Βήμα 10 Για να δω αν είναι έτοιμα, κόβω ένα ρολάκι στη μέση: η γαλοπούλα πρέπει να έχει λευκό χρώμα, δίχως κοκκινωπά ή ροζέ ίχνη, αλλιώς τα ψήνω για λίγα λεπτά ακόμα.
  • Βήμα 11 Τα σερβίρω ζεστά και συνοδεύω με σαλάτα εποχής.