Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΡΟΛΑΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

ΡΟΛΑΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

ΡΟΛΑΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

: 4
: 15 min
: 30 min

Η λεπτή γεύση του προσούτο δένει τέλεια με την κολοκύθα και γίνεται ένα νόστιμο μεζεδάκι για το κρασί ή το ποτό σας.

Ingridients
  • 12 φέτες προσούτο Ευρυτανίας
  • 500 γρ. κολοκύθα κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • πετιμέζι για το σερβίρισμα
Instructions
  • Step 1 Σε ένα μπολ ανακατεύω τα μπαστουνάκια της κολοκύθας, το πετιμέζι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Step 2 Στρώνω αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψάκι και αδειάζω εκεί τα μπαστουνάκια. Ψήνω για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν προσέχοντας να μη λιώσουν.
  • Step 3 Βγάζω το ταψάκι από το φούρνο και αφήνω την κολοκύθα να κρυώσει.
  • Step 4 Απλώνω μια φέτα προσούτο Ευρυτανίας και βάζω ένα μπαστουνάκι κολοκύθας στην άκρη. Τυλίγω απαλά και τοποθετώ σε πιατέλα. Πασπαλίζω με λίγο πιπέρι, ραντίζω με λίγο πετιμέζι και σερβίρω.