Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΡΟΛΑΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

ΡΟΛΑΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

ΡΟΛΑΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

: 4
: 15 min
: 30 min

Η λεπτή γεύση του προσούτο δένει τέλεια με την κολοκύθα και γίνεται ένα νόστιμο μεζεδάκι για το κρασί ή το ποτό σας.

Ingridients
  • 12 φέτες προσούτο Ευρυτανίας
  • 500 γρ. κολοκύθα κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • πετιμέζι για το σερβίρισμα
Instructions
  • Step 1 Σε ένα μπολ ανακατεύω τα μπαστουνάκια της κολοκύθας, το πετιμέζι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Step 2 Στρώνω αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψάκι και αδειάζω εκεί τα μπαστουνάκια. Ψήνω για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν προσέχοντας να μη λιώσουν.
  • Step 3 Βγάζω το ταψάκι από το φούρνο και αφήνω την κολοκύθα να κρυώσει.
  • Step 4 Απλώνω μια φέτα προσούτο Ευρυτανίας και βάζω ένα μπαστουνάκι κολοκύθας στην άκρη. Τυλίγω απαλά και τοποθετώ σε πιατέλα. Πασπαλίζω με λίγο πιπέρι, ραντίζω με λίγο πετιμέζι και σερβίρω.