Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΡΟΛΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

ΡΟΛΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

ΡΟΛΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

: 20 min
: 35 min
           
: 2 hr

[email protected] με την Ντίνα – 3/3/2018

Ingridients
  • Για το μείγμα με την μαγιά
  • 2 φλιτζ. τσαγιού γάλα, χλιαρό
  • ½ φλιτζ. τσαγιού βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
  • 8 γρ. ξηρή μαγιά στιγμής Γιώτης
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις Γιώτης
  • Για τη ζύμη
  • 4 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις Γιώτης, κοσκινισμένο
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ Γιώτης
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • Για τη γέμιση
  • 120 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού καστανή ζάχαρη Fytro
  • 2 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • Για το γλάσο
  • 150 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 2 κουτ. σούπας soft Lurpak
  • 5 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος Arla με 36% λιπαρά
  • ½ κουτ. γλυκού δάκρυα μαστίχας Χίου, τριμμένη με 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
Instructions
  • Step 1 Για το μείγμα της μαγιάς: Σε ένα μπολ, βάζουμε το χλιαρό γάλα, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το λιωμένο βούτυρο και τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει για 1 ώρα.
  • Step 2 Για τη ζύμη: Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή και ελαστική ζύμη.
  • Step 3 Αδειάζουμε τη ζύμη στον πάγκο της κουζίνας και με την βοήθεια του πλάστη, ανοίγουμε σε παραλληλόγραμμο φύλλο 30×20 εκ.
  • Step 4 Απλώνουμε το βούτυρο της γέμισης σε όλη την επιφάνεια του φύλλου. Πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα και τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό.
  • Step 5 Κόβουμε το ρολό σε χοντρές φέτες πάχους 2 εκ. περίπου και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε τα ρολάκια για 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.
  • Step 6 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Step 7 Ψήνουμε τα ρολά για 35 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε για 15 λεπτά πριν τα γλασάρουμε.
  • Step 8 Για το γλάσο: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά. Θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο γλάσο. Αν δουμε ότι είναι πολύ σφιχτό, προσθέτουμε λίγη κρέμα γάλακτος ακόμα.
  • Step 9 Ραντίζουμε τα ρολάκια με το γλάσο και σερβίρουμε.