Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΙΤΑ

ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΙΤΑ

ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΙΤΑ

: 6-8
: 30 min
: 45 min

Αυτό η πιτούλα είναι κάτι σαν τάρτα τατέν με ροδάκινα και καρύδα. Αν το διατηρήσετε σε γυάλινη θήκη για κέικ ή σε μεταλλικό κουτί, θα μείνει ζουμερό και νόστιμο για σχεδόν 1 εβδομάδα.

Ingridients
  • 8 ροδάκινα καλά πλυμμένα και κομμένα σε λεπτά φετάκια με τη φλούδα τους
  • 125 γρ. (1/2 πακέτο) βούτυρο, μαλακωμένο + 50 γρ. επιπλέον, ψιλοκομμένο, για το ταψί
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 3 κουτ. σούπας αποξηραμένη και τριμμένη καρύδα (θα τη βρείτε στα μεγάλα σούπερ μάρκετ)
  • 1 κουτάκι σκόνη βανίλιας
  • 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
Instructions
  • Step 1 Πλένω καλά και σκουπίζω τα ροδάκινα. Τα κόβω στη μέση και αφαιρώ το κουκούτσι. Τα κόβω σε λεπτά φετάκια και τα αφήνω στην άκρη.
  • Step 2 Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ τα 125 γρ. βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω ένα σχετικά αφράτο μείγμα. Προσθέτω τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη, μέχρι το μείγμα να γίνει ξανά αφράτο. Ρίχνω την καρύδα και τη βανίλια και χτυπάω λίγο ακόμα.
  • Step 3 Ρίχνω σταδιακά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, χτυπώντας καλά σε χαμηλή ταχύτητα, για 2 – 3 λεπτά.
  • Step 4 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Step 5 Στρώνω ένα στρογγυλό κομμάτι λαδόκολλα στον πυθμένα ενός μικρού ταψιού με διάμετρο 24 – 26 εκ. Εκεί στρώνω τις φέτες των ροδάκινων φροντίζοντας να μισοκαλύπτει η μια την άλλη και να σκεπαστεί καλά όλο ο πάτος του ταψιού. Σκορπίζω επάνω τους τα 50 γρ. ψιλοκομμένο βούτυρο.
  • Step 6 Ψήνω το κέικ για περίπου 45 λεπτά και το αφήνω να κρυώσει για λίγα λεπτά. Το αναποδογυρίζω σε μια πιατέλα, ώστε στην επιφάνειά του να βρίσκονται τα ροδάκινα. Σερβίρω αμέσως.