destination taste!

ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΨΗΤΑ ΜΕ ΜΟΣΧΑΤΟ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΨΗΤΑ ΜΕ ΜΟΣΧΑΤΟ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΨΗΤΑ ΜΕ ΜΟΣΧΑΤΟ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

: 6
: 20 min
: 30 min

Φτιάξτε το επιδόρπιο αυτό με νεκταρίνια ή με βερίκοκα ή αναμείξτε τα φρούτα, πάντα κομμένα στη μέση και χωρίς κουκούτσια.

Ingridients
  • Για τα ροδάκινα
  • 8 μεγάλα ώριμα ροδάκινα, μαλακά αλλά όχι λιωμένα, κομμένα στη μέση και χωρίς κουκούτσια
  • 60 γρ. αγελαδινό βούτυρο
  • 400 ml Μοσχάτο Σάμου
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1½ κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φιλέ αμυγδάλου, ελαφρώς καβουρδισμένο στο γκριλ για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απαλά
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • Για την κρέμα αμυγδάλου
  • 30 γρ. αγελαδινό βούτυρο
  • 50 γρ. μέλι της αρεσκείας μας
  • 50 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 30 γρ. κορν φλάουρ
  • 200 ml φρέσκο γάλα
  • 60 γρ. αμυγδαλόσκονη (τη βρίσκουμε και σε σακουλάκια, στα σούπερ μάρκετ)
Instructions
  • Step 1 Κρέμα αμυγδάλου: Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το βούτυρο και το μέλι και τα ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι τα υλικά να λιώσουν και ενοποιηθούν. Αποσύρω από τη φωτιά.
  • Step 2 Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το μίξερ τα ζάχαρη και τα αυγά, μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα ανοιχτόχρωμο και αφράτο. Προσθέτω το κορν φλάουρ και συνεχίζω το χτύπημα, μέχρι να ενωθεί στο μείγμα. Προσθέτω το μείγμα μελιού-βουτύρου, το γάλα και την αμυγδαλόσκονη και χτυπάω με το μίξερ για 1 λεπτό, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
  • Step 3 Το αδειάζω σε μια μέτρια κατσαρόλα και το ζεσταίνω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, για 5 – 7 λεπτά, μέχρι να δέσει και να γίνει μια λεία και ενιαία κρέμα. Την αφήνω κατά μέρος.
  • Step 4 Ροδάκινα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βάζω τα ροδάκινα σε ένα μέτριο ταψί που να χωρά όλα τα κομμάτια, σε μονή στρώση. Τα τοποθετώ με τον κομμένη πλευρά προς τα πάνω, την οποία αλείφω με το βούτυρο. Τα περιχύνω με το Μοσχάτο.
  • Step 5 Σε ένα μπολάκι ανακατεύω την καστανή ζάχαρη με τη σκόνη κανέλας και πασπαλίζω τα κομμένα ροδάκινα. Με ένα κουταλάκι γεμίζω την κοιλότητά τους με την κρέμα αμυγδάλου, μέχρι να ξεχειλίσει. Σκορπίζω από πάνω το φιλέ αμυγδάλου και βάζω στο ταψί το ξυλάκι κανέλας και 100 ml νερό.
  • Step 6 Ψήνω τα ροδάκινα για 25 – 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και η κρέμα να ροδίσει απαλά. Τα σερβίρω ζεστά, χλιαρά ή κρύα.

Related Posts

ΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥΣ

ΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥΣ

Αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού με δυνατό άρωμα και έντονη γεύση. Ανάλογα με το χρώμα τους και τη γεύση τους έχουμε διάφορες ποικιλίες. Εκτός από τα κλασσικά χρυσοκόκκινα ροδάκινα, έχουμε τα νεκταρίνια, τους γιαρμάδες, τα λευκόσαρκα… Απολαύστε τα όλα σε διάφορες συνταγές τώρα που είναι στα […]

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΖΕΣΤΗ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΖΕΣΤΗ

Η διατήρηση της σωστής λειτουργίας του οργανισμού εξασφαλίζεται όχι μόνο από την ισορροπημένη πρόσληψη θρεπτικών ουσιών αλλά και εκείνη των υγρών. Ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες, η ανάγκη για επαρκή πρόσληψη νερού αυξάνεται, μιας και η έντονη εφίδρωση μπορεί να οδηγήσει […]