Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΣΕ ΣΙΡΟΠΙ ΛΕΒΑΝΤΑΣ

ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΣΕ ΣΙΡΟΠΙ ΛΕΒΑΝΤΑΣ

ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΣΕ ΣΙΡΟΠΙ ΛΕΒΑΝΤΑΣ

: 4
: 10 min
: 15 min

Όλη η ιδιαιτερότητα αυτής της συνταγής έγκειται στο συναρπαστικό άρωμα της λεβάντας, γι’ αυτό αξίζει να την αναζητήσουμε και να μην την αντικαταστήσουμε με άλλο μυρωδικό. Φρέσκια λεβάντα θα βρούμε στα περισσότερα φυτώρια, ενώ ξερή βρίσκουμε σε πολλά καταστήματα με είδη υγιεινή διατροφής.

Ingridients
  • 2 φλιτζ. τσαγιού νερό
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 μεγάλο κομμάτι φλούδας από 1 ακέρωτο λεμόνι, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 1 ματσάκι λεβάντα, ξερή ή φρέσκια
  • 4 μεγάλα, ώριμα αλλά σφικτά ροδάκινα, καλά πλυμένα, με τη φλούδα τους, χωρίς κουκούτσια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 4 μπάλες παγωτό, κατά προτίμηση καραμέλα, για το σερβίρισμα
Instructions
  • Step 1 Βάζω σε μια μέτρια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και τα ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει. Προσθέτω τη φλούδα του λεμονιού και το ματσάκι της λεβάντας και βράζω για 10 λεπτά, πάντα σε μέτρια φωτιά.
  • Step 2 Αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά και αφήνω το σιρόπι να κρυώσει για 10 λεπτά. Το σουρώνω και το αδειάζω ξανά στην καθαρισμένη κατσαρόλα. Προσθέτω τα φέτες ροδάκινου και τις πιέζω ελαφρά ώστε να μισοβυθιστούν στο σιρόπι.
  • Step 3 Σκεπάζω την κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα και αφήνω κατά μέρος για 10 λεπτά, μέχρι να αρωματιστούν τα ροδάκινα από τη λεβάντα, ανακατεύοντας τα πότε-πότε.
  • Step 4 Μοιράζω από μία μπάλα παγωτό σε ατομικά μπολ ή σε βαθιά πιάτα. Από πάνω βάζω φετούλες ροδάκινου, περιχύνω με το σιρόπι και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΤΟ TOP 10 ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΓΛΥΚΩΝ!

ΤΟ TOP 10 ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΓΛΥΚΩΝ!

Με ξέρετε τώρα για την αδυναμία μου στη Γαλλία αλλά και για τα γλυκά της! Είναι μια χώρα γνωστή για την υψηλή γαστρονομία της. Κάθε περιοχή είναι γεμάτη με παλιές και νόστιμες συνταγές που δίνονται από γενιά σε γενιά. Από το ορεκτικό έως και το […]

KOUZINA ΤΩΝ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΩΝ ΠΑΤΡΙΔΩΝ… Η ΦΑΝΤΑΧΤΕΡΗ!

KOUZINA ΤΩΝ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΩΝ ΠΑΤΡΙΔΩΝ… Η ΦΑΝΤΑΧΤΕΡΗ!

Αφιερωμένη στην κουζίνα της Μικρασίας και του Πόντου ήταν η πρώτη εβδομάδα του καλοκαιριού στην Ανατολική Χαλκιδική. Όπως κάθε χρόνο, το KOUZINA δόμησε την τέταρτη εβδομαδιαία θεματική ενότητα της διοργάνωσης πάνω στις επιρροές που η Ανατολική Χαλκιδική δέχθηκε από την κληρονομιά των Ελλήνων, που πριν από 100 […]