Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΟΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑΣ

ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΟΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑΣ

ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΟΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑΣ

: 6
: 20 min
: 30 min

Απολαυστικά ζυμαρικά με τυρένια κρέμα και κιμά. Τα παιδιά θα σας λατρέψουν! Αν θέλετε μπορείτε να κρατήσετε λίγη μοτσαρέλα και να την πασπαλίσετε πάνω από την κρέμα για πιο τραγανή κρούστα.

Ingridients
  • 500 γρ. ριγκατόνι
  • 400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 500 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 400 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη Arla
  • 500 ml γάλα
  • 50 γρ. βούτυρο Lurpak + λίγο επιπλέον για το άλειμμα του ταψιού
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα, γλυκιά
  • 1 ξύλο κανέλα
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι, ξερό
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 κανέλα και το θυμάρι και τον καβουρδίζω σε δυνατή φωτιά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτω το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας. Ρίχνω τη σάλτσα ντομάτας, τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, αλάτι και πιπέρι και χαμηλώνω τη φωτιά. Μαγειρεύω για 20 λεπτά.
  • Step 2 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζω τα ριγκατόνι al dente. Τα στραγγίζω και τα διατηρώ ζεστά.
  • Step 3 Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το βούτυρο και το αλεύρι και το καβουρδίζω για 2-3 λεπτά. Προσθέτω το γάλα και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά. Προσθέτω τη μοτσαρέλα και ανακατεύω μέχρι να λιώσει.
  • Step 4 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω τα ζεστά ζυμαρικά, τη σάλτσα του κιμά και το τυρί κρέμα. Ανακατεύω με 2 ξύλινες κουτάλες και αδειάζω τα υλικά σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Καλύπτω με την κρέμα μοτσαρέλα και ισιώνω να καλύψω τα ζυμαρικά. Ψήνω στο φούρνο για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.