Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΡΕΒΥΘΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ

ΡΕΒΥΘΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ

ΡΕΒΥΘΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ

: 4-6
: 1 hr
: 30 min

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μοναδική συνταγή με τη σφραγίδα της ελληνικής παραδοσιακή διατροφής και την υπογραφή της αγαπημένης μας Ντίνας. Τα ρεβύθια είναι σίγουρα μια εξαιρετική επιλογή για τη διατροφή μας. Διαθέτουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, μαγγάνιο, σίδηρο και φυλλικό οξύ. Το φυλλικό οξύ είναι απαραίτητο στην εγκυμοσύνη, θωρακίζει το ανοσοποιητικό, μειώνει τα επίπεδα κόπωσης, μας «ανεβάζει» ψυχολογικά και αποτελεί το «κλειδί» για την φυσιολογική σύνθεση των αμινοξέων στον οργανισμό. Εκτός των άλλων τα ρεβίθια είναι και μια ιδιαίτερα αξιόλογη πηγή χαλκού, στοιχείου απαραίτητου για τη μεταφορά σιδήρου στον οργανισμό, αλλά και σημαντικού για την υγεία των μαλλιών και του δέρματος. Μειώνουν το αίσθημα της κόπωσης και θωρακίζουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα, γεμίζοντάς μας με ενέργεια και φροντίζοντας για φυσιολογικά επίπεδα ερυθρών αιμοσφαιρίων και οξυγόνου στο σώμα. Με δυο λόγια, τα ρεβίθια αποτελούν έναν σημαντικό σύμμαχό μας για καλή υγεία. Ταυτόχρονα, το κριθαράκι παρέχει μεγάλη ποσότητα βιταμινών της ομάδας Β (Θειαμίνη, Ριβοφλαβίνη, Νιασίνη), οι οποίες ενδυναμώνουν το νευρικό σύστημα και ταυτόχρονα ενισχύουν το μεταβολισμό. Ταυτόχρονα, περιέχουν και ποσότητες σιδήρου (βοηθά στην παραγωγή αιμοσφαιρίνης), σεληνίου (ισχυρότατο έμμεσο αντιοξειδωτικό), ασβεστίου (ενδυνάμωση οστών) και φωσφόρου (ενισχύει την όραση). Η προσθήκη της σαλάτας με τρυφερό μαρούλι butterhead salanova πράσινο & κόκκινο προσφέρει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες C και Κ, κάλιο, χαλκό, μαγγάνιο και την μοναδική αντιοξειδωτική ουσία λουτείνη που προστατεύει σε υψηλό βαθμό την όραση αποτρέποντας την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας των ματιών. Η υπέροχη σαλάτα όμως προσφέρει και άφθονες φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου και περιορίζουν τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου. Υπέροχη γεύση και σπουδαία διατροφική αξία μαζί!

Ingridients
  • Για τα ρεβίθια
  • 1 συσκευασία ρεβίθια Μπάρμπα Στάθης
  • 2 λίτρα ζωμό κότας ή λαχανικών
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 αστεροειδής γλυκάνισους
  • Για την ρεβιθάδα
  • 200 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 3 πιπεριές κόκκινες, ψημένες
  • 1 λεμόνι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 6-7 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη σαλάτα
  • 1 συσκευασία σαλάτα Τρυφερή Μπάρμπα Στάθης, με τρυφερό μαρούλι butterhead salanova πράσινο & κόκκινο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 40 ml μηλόξιδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνω τα ρεβίθια Μπάρμπα Στάθης, απευθείας από την κατάψυξη και προσθέτω τον ζωμό, το κρεμμύδι κομμένο στη μέση και τους γλυκάνισους και τα βάζω στη φωτιά. Βράζω για 1 ώρα. Αποσύρω από τη φωτιά, σουρώνω τα ρεβίθια και κρατάω το ζουμί που τα έβρασα.
  • Step 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Step 3 Βάζω σε μια γάστρα τα βρασμένα ρεβίθια, το κριθαράκι, τις πιπεριές, το σκόρδο και το λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες. Πασπαλίζω με αλάτι, πιπέρι και το φρέσκο θυμάρι. Προσθέτω τον ζωμό από το βράσιμο των ρεβιθιών (πρέπει να είναι περίπου 500-600ml) και το ελαιόλαδο και ανακατεύω.
  • Step 4 Βάζω το φαγητό στον φούρνο και ψήνω για 30 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το κριθαράκι το ζωμό και να μελώσει.
  • Step 5 Για τη σαλάτα: Βάζω σε μια μεγάλη σαλατιέρα τα υλικά του ντρέσινγκ και ανακατεύω καλά. Προσθέτω τα τριπλοπλυμμένα και τρυφερά φύλλα μαρουλιού salanova και ανακατεύω καλά. Σερβίρω αμέσως με την ρεβιθάδα.