Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΡΕΒΙΘΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ

ΡΕΒΙΘΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ

ΡΕΒΙΘΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ

: 6-8
: 30 min
: 1 hr 45 min
           
: 12 hr

Αν θέλουμε να δώσουμε έξτρα γεύση στη σούπα, μπορούμε να σοτάρουμε πρώτα τα κρεμμύδια σε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και, όταν μαλακώσουν λίγο, ρίχνουμε τον πελτέ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να αρχίσει να «πιάνει» ελαφρά στον πάτο του τηγανιού. Τα ρίχνουμε όλα μαζί στη σούπα. Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε και 1 μικρή καυτερή πιπερίτσα (ψιλοκομμένη αν είναι φρέσκια ή τριμμένη αν είναι ξερή).

Ingridients
  • 450 γρ. αποφλοιωμένα ρεβίθια
  • 1½ κιλό χοιρινό μπούτι, χωρίς κόκαλο, κομμένο σε κομμάτια των 3 εκ.
  • 2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε μικρά καρέ
  • 2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας γλυκάνισος, σε σκόνη
  • 4 – 5 καρφάκια γαρίφαλου
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Μουσκεύω αποβραδίς τα ρεβίθια σε μια λεκάνη με μπόλικο χλιαρό νερό. Την επόμενη ημέρα τα στραγγίζω, τα ξεπλένω με άφθονο κρύο νερό και τα ρίχνω σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτω μπόλικο κρύο νερό ώστε να τα καλύψει τουλάχιστον κατά 5 – 6 εκ. Προσθέτω και το κομμένο κρέας και ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι το νερό να αρχίσει να κοχλάζει. Αρχίζω να ξαφρίζω με μια τρυπητή κουτάλα για όσο διάστημα ανεβαίνει αφρός στην επιφάνεια (για 20 – 30 λεπτά).
  • Step 2 Όταν το νερό καθαρίσει καλά από τον αφρό ρίχνω τα κρεμμύδια, τον πελτέ, το φύλλο δάφνης, το ελαιόλαδο, το γλυκάνισο και τα γαρίφαλα. Χαμηλώνω τη φωτιά, μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύω για 1½ ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσει καλά τόσο το κρέας όσο και τα ρεβίθια. Ο χρόνος μπορεί να αυξηθεί αν τα ρεβίθια δεν είναι πολύ βραστερά. Σε κάθε περίπτωση η σούπα πρέπει να είναι αρκετά ζουμερή, επομένως, αν και έχω ρίξει αρκετό νερό, την ελέγχω τακτικά κατά το μαγείρεμα και, αν χρειαστεί, συμπληρώνω με λίγο ζεστό νερό επιπλέον.
  • Step 3 Ρίχνω το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνω και μαγειρεύω για άλλα 10 – 15 λεπτά. Αν θέλω μάλιστα μπορώ να προσθέσω 2 – 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, λίγο πριν αποσύρω, για περισσότερη νοστιμιά.
  • Step 4 Τη σερβίρω ζεστή ή χλιαρή.

Related Posts

ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ

ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ

Ο τρόπος μαγειρέματος επηρεάζει την θρεπτική σύσταση των τροφίμων και συχνά αναρωτιόμαστε αν το ψήσιμο στα κάρβουνα είναι πιο υγιεινό από το τηγάνισμα. Η απάντηση στο παραπάνω δίλημμα προκύπτει αν αναλογιστούμε την επεξεργασία που υφίσταται το τρόφιμο σε καθεμία από τις παραπάνω περιπτώσεις. Ψήσιμο στα […]

ΧΟΙΡΙΝΑ ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΗ, ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΚΡΟΥΣΤΑ

ΧΟΙΡΙΝΑ ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΗ, ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΚΡΟΥΣΤΑ

Αυτά τα παϊδάκι θα τα ζητήσετε ως κορτεζίνες ή spare ribs. Είναι οι άκρες από τα χοιρινά παϊδάκια, τις οποίες θα ζητήσετε από τον κρεοπώλη να σας τις χωρίσει μία προς μία.



Subscribe