Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΡΕΒΙΘΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

ΡΕΒΙΘΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

ΡΕΒΙΘΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

: 4-6
: 10 min
: 2 hr 30 min
           
: 12 hr

Αντί για χωριάτικο λουκάνικο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε απάκι που θα βρούμε σε παντοπωλεία και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ. Θα το τηγανίσουμε με τον ίδιο τρόπο.

Ingridients
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ρεβίθια, αποφλοιωμένα
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
  • 2 μέτρια καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, ψιλοκομμένα
  • 1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 2 κουτ. γλυκού θυμάρι, φρέσκο (ή ξερό και τριμμένο)
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 2 μέτριου μεγέθους χωριάτικα λουκάνικα της αρεσκείας μας
  • 4 – 5 κουτ. σούπας φρέσκα κρεμμυδάκια, πολύ ψιλοκομμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Μουσκεύω αποβραδίς τα ρεβίθια σε μπόλικο νερό. Την επόμενη ημέρα τα στραγγίζω, τα ξεπλένω καλά και τα βάζω σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Τα καλύπτω κατά 4 – 5 εκ. με κρύο νερό και το αφήνω να πάρει μια βράση. Χαμηλώνω τη φωτιά στο μέτριο και ξαφρίζω για όσο διάστημα ανεβαίνει αφρός στην επιφάνεια (περίπου 20 λεπτά).
  • Step 2 Μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και σιγοβράζω τα ρεβίθια για 1½ – 2 ώρες περίπου, ανάλογα με το πόσο βραστερά είναι, μέχρι να μαλακώσουν. Περίπου 10 λεπτά πριν αποσύρω από τη φωτιά αλατίζω και ολοκληρώνω το μαγείρεμα.
  • Step 3 Στραγγίζω τα ρεβίθια και κρατάω κατά μέρος περίπου 4 φλιτζ. τσαγιού από το νερό τους. Αν δεν φτάνει συμπληρώνω με λίγο κρύο.
  • Step 4 Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω 2 – 3 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι μαζί με λίγο αλάτι, για 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, ανακατεύοντας τακτικά. Προσθέτω το σκόρδο και το σοτάρω για άλλο 1/2 λεπτό.
  • Step 5 Ρίχνω τα ρεβίθια, τα ανακατεύω και σβήνω με τα 4 φλιτζ. τσαγιού από το νερό τους που κράτησα κατά μέρος. Προσθέτω και το μισό θυμάρι, αλατοπιπερώνω και αφήνω το μείγμα να πάρει μια βράση. Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγομαγειρεύω για 30 λεπτά.
  • Step 6 Αποσύρω από τη φωτιά, αφήνω τη σούπα να κρυώσει για 10 λεπτά και την πολτοποιώ στο μπλέντερ, σε δόσεις. Την ξαναρίχνω στην (καθαρισμένη) κατσαρόλα και προσθέτω το ξίδι, το γάλα (ή την κρέμα γάλακτος) και το υπόλοιπο θυμάρι. Ανακατεύω και μαγειρεύω για 5 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά. Αποσύρω και αφήνω κατά μέρος.
  • Step 7 Ζεσταίνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζω τα ψιλοκομμένα λουκάνικα για 5 – 6 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά. Τα στραγγίζω και κρατάω 2 – 3 κουτ. σούπας από το λάδι αυτό.
  • Step 8 Μοιράζω τη σούπα σε μπολ ή σε βαθιά πιάτα και από πάνω ρίχνω τα τηγανισμένα τραγανά λουκάνικα. Ραντίζω κάθε μερίδα μόνο με μερικές σταγόνες από το λάδι που τηγάνισα τα λουκάνικα, προσθέτω και τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και ρίχνω μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΦΡΕΣΚΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΪΚΗ ΖΥΜΗ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΦΡΕΣΚΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΪΚΗ ΖΥΜΗ

Η ΕΥΒΟΪΚΗ ΖΥΜΗ ΑΒΕΕ, πρωτοπόρα στην παραγωγή μοναδικών προϊόντων ζύμης χαρίζει σε 5 φίλους του dinanikolaou.gr, 5 τεμάχια φρέσκα φύλλα Ζύμης Ψαχνών. 1 Κρούστας φρέσκο 1 Χωριάτικο φρέσκο 1 Καταΐφι φρέσκο 1 Φρέσκια σφολιάτα με βούτυρο 1 Βηρυτού φρέσκο Facebook *Κάντε like στη σελίδα μας […]

ΠΙΤΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΠΙΤΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Υπέροχα τραγανή και με έντονη γεύση αφού το λουκάνικο με πορτοκάλι έχει «δυνατό» χαρακτήρα. Μια πίτα που τα έχει όλα!