Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΡΕΒΙΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΣΙΦΝΑΙΪΚΟΙ

ΡΕΒΙΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΣΙΦΝΑΙΪΚΟΙ

ΡΕΒΙΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΣΙΦΝΑΙΪΚΟΙ

: 4-6
: 15 min
: 1 hr 30 min
           
: 12 hr

Το χειμώνα, που δεν υπάρχει φρέσκος δυόσμος, φτιάχνουμε αυτούς τους ρεβιθοκεφτέδες με άνηθο. Στην περίπτωση αυτή αντικαθιστούμε την κανέλα με γλυκάνισο σε σκόνη.

Ingridients
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ρεβίθια, μουσκεμένα αποβραδίς
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ (ή 4 – 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες)
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • ⅓ κουτ. γλυκού γαρίφαλο, σε σκόνη
  • ⅓ κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις, για το αλεύρωμα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Instructions
  • Step 1 Ξεπλένω τα μουσκεμένα ρεβίθια και τα τρίβω λίγο για να φύγουν τα χοντρά φλούδια. Τα ξεπλένω πάλι και τα ρίχνω σε κατσαρόλα με φρέσκο κρύο νερό, να βράσουν σε δυνατή φωτιά. Όταν πάρουν την πρώτη βράση, χαμηλώνω τη φωτιά και τα ξαφρίζω. Μετά προσθέτω το λάδι, το κρεμμύδι και πιπέρι.
  • Step 2 Τα αφήνω σε μέτρια φωτιά, να βράσουν μέχρι να χυλώσουν, να μαλακώσουν αλλά να μην λιώσουν. Όταν είναι έτοιμα, τα σουρώνω, τα περνάω από το μύλο των λαχανικών και τα βάζω σε ένα μπολ. Προσθέτω το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το δυόσμο, το σκόρδο, τα μπαχαρικά και αλατοπίπερο. Ανακατεύω καλά και αφήνω το μείγμα να κρυώσει. Αν το μείγμα δεν είναι πολύ πηχτό, προσθέτω 2 – 3 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά.
  • Step 3 Κατόπιν πλάθω μικρούς κεφτέδες, τους αλευρώνω, τους τινάζω να φύγει το περιττό αλεύρι και τους τηγανίζω σε καυτό ελαιόλαδο, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Step 4 Τους στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τους σερβίρω με βραστά χόρτα εποχής και, αν θέλω, με γιαούρτι.