Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΡΕΒΙΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟΙ

ΡΕΒΙΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟΙ

ΡΕΒΙΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟΙ

: 4
: 20 min
: 30 min
           
: 3 hr

Το ρεβιθάλευρο είναι απίθανο συστατικό για ψωμί, κράκερς, κροκέτες και κεφτεδάκια. Εδώ το προτείνω για υπέροχους, αφράτους ρεβιθοκεφτέδες, αντικαθιστώντας τα ρεβίθια με το πολύωρο μούλιασμα και βράσιμο.

Ingridients
  • 1 λίτρο νερό
  • 300 γρ. ρεβιθάλευρο (θα το βρείτε τα καταστήματα βιολογικών προϊόντων ή προϊόντων υγιεινής διατροφής)
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 150 ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσια, πολύ ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα (ή 1 κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή κορν φλάουρ)
  • ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
Instructions
  • Step 1 Σε μια κατσαρόλα βάζω να βράσει το νερό με λίγο αλάτι και, όταν κοχλάσει, χαμηλώνω τη φωτιά στο μέτριο και ρίχνω πασπαλιστά και σταδιακά το ρεβιθάλευρο, ανακατεύοντας ασταμάτητα με το σύρμα, μέχρι να φτιάξω ένα πηχτό μείγμα, ελαστικό, χωρίς κομπαλάκια. Συνολικά θα χρειαστούν 12 – 14 λεπτά.
  • Step 2 Προσθέτω το ελαιόλαδο, τις ελιές, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά. Αποσύρω από τη φωτιά, στρώνω το μείγμα σε ένα σχετικά ρηχό ταψί,ώστε το μείγμα να έχει πάχος 2 εκ. και σκεπάζω το ταψί με διάφανη μεμβράνη. Το βάζω στο ψυγείο για 2 – 3 ώρες, μέχρι το μείγμα να σφίξει.
  • Step 3 Βγάζω το ταψί από το ψυγείο και παίρνω μικρά κομμάτια από το μείγμα, τα οποία πλάθω σε κεφτεδάκια. Τα αλευρώνω και τα αφήνω κατά μέρος.
  • Step 4 Ζεσταίνω άφθονο ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά και, όταν κάψει ρίχνω τους κεφτέδες σε δόσεις των 5 – 6 κομματιών. Τους τηγανίζω μέχρι να χρυσίσουν και τους στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τους σερβίρω ζεστούς ή χλιαρούς.