Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΝΤΣΟΥΓΙΑΣ

ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΝΤΣΟΥΓΙΑΣ

ρεβίθια τόνο και σάλτσα αντζούγιας

ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΝΤΣΟΥΓΙΑΣ

: 5
: 15 min
: 1 hr 30 min
           
: 12 hr

Πρόκειται για παραδοσιακό Μαροκινό φαγητό που σερβίρεται ως σαλάτα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε περισσεύματα από ρεβίθια σούπα, καλά στραγγισμένα από το ζωμό τους.

Ingridients
  • 250 γρ. ρεβίθια αποφλοιωμένα
  • 250 γρ. τόνος κονσέρβας σε λάδι, καλά στραγγισμένος και ψιλοκομματιασμένος
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε μικρούς κύβους
  • 1 μικρό μαρούλι, χωρισμένο στα φύλλα του, ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • Για τη σάλτσα αντσούγιας
  • 6 φιλέτα αντσούγιας σε λάδι, καλά στραγγισμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδου, κομμένη στη μέση
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας ξίδι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Ρεβίθια: Μουσκεύω αποβραδίς τα ρεβίθια σε άφθονο κρύο νερό. Τα ξεπλένω καλά και τα βάζω σε μια κατσαρόλα. Τα καλύπτω με άφθονο κρύο νερό, τα αφήνω να πάρουν μια βράση και ξαφρίζω για μερικά λεπτά, μέχρι να σταματήσει να παράγεται αφρός. Μετριάζω τη φωτιά και βράζω τα ρεβίθια για 1 – 1½ ώρα (ανάλογα με το πόσο βραστερά είναι), μέχρι να μαλακώσουν. Τα τελευταία 5 λεπτά αλατίζω.
  • Step 2 Στραγγίζω τα ρεβίθια και τα αφήνω να κρυώσουν τελείως. Τα βάζω σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω τον τόνο, τα κρεμμυδάκια, τα ντοματίνια, τις πιπεριές, το μαρούλι και το μαϊντανό. Ανακατεύω καλά.
  • Step 3 Σάλτσα αντσούγιας: Βάζω στο μπλέντερ (ή στο μούλτι) τις αντσούγες, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξίδι και άφθονο πιπέρι και τα χτυπάω καλά, μέχρι να φτιάξω μια λεία πάστα.
  • Step 4 Αδειάζω τη σάλτσα στη σαλάτα, ανακατεύω και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

10 ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

10 ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

Δύσκολοι καιροί με αρκετό άγχος και τα παιδιά στο σπίτι! Πρέπει να τα κρατήσουμε απασχολημένα, να τους δώσουμε διεξόδους δημιουργικότητας. Ευκαιρία λοιπόν, για μαγειρέματα που μπορούν να κάνουν μόνα τους και να περάσουν τις ώρες τους ευχάριστα και νόστιμα! ΧΩΝΑΚΙΑ ΠΙΤΣΑΣ ΜΕ 3 ΓΕΜΙΣΕΙΣ – […]

ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΣΠΙΤΙΚΗ

ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΣΠΙΤΙΚΗ

Αν δεν βρείτε ολόφρεσκα και βιολογικά αυγά, αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε άλλα. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρόκους από αυγά μελάτα, δηλαδή βρασμένα για 3 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός).