Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΑ, ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΑ, ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΑ, ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

: 6
: 1 hr 15 min
: 45 min
           
: 12 hr

Μια διαφορετική συνταγή για τα ρεβύθια που παίρνουν νοστιμιά από τα πικάντικα λουκάνικα και τα γευστικά πράσα. Μια συνταγή που γίνεται όλες τις εποχές του χρόνου και μπορεί να φαγωθεί και κρύα.

Ingridients
  • 500 γρ. ρεβύθια
  • 1 κουτ. σούπας χοντρό αλάτι
  • 2-3 λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε χοντρές ροδέλες
  • 3 πράσα, κομμένα σε κομμάτια των 6-7 εκατοστών
  • 3 ντομάτες τριμμένες
  • 1 κουτ. σούπας πελτές
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Μουλιάζω τα ρεβύθια σε ζεστό νερό με 1 κουταλιά της σούπας χοντρό αλάτι 12 ώρες. Μετά τα ξεπλένω καλά και τα βράζω μέχρι να μαλακώσουν χωρίς όμως να λιώσουν. Τα σουρώνω και τα ρίχνω στην γάστρα.
  • Step 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Step 3 Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο και προσθέτω τα λουκάνικα, τα πράσα, την πιπεριά και το σκόρδο. Σοτάρω για λίγα λεπτά ανακατεύοντας. Καρυκεύω και προσθέτω πρώτα τον πελτέ και μετά τις τριμμένες ντομάτες. Ρίχνω και τη ζάχαρη και τέλος συμπληρώνω με λίγο νερό ζεστό. Αφήνω τα υλικά να πάρουν βράση και τα μεταφέρω στο ταψί πάνω από τα ρεβύθια. Σκεπάζω τη γάστρα και ψήνω στο φούρνο για 40 – 45 λεπτά μέχρι να μελώσουν.