Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΑ, ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΑ, ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΑ, ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

: 6
: 1 hr 15 min
: 45 min
           
: 12 hr

Μια διαφορετική συνταγή για τα ρεβύθια που παίρνουν νοστιμιά από τα πικάντικα λουκάνικα και τα γευστικά πράσα. Μια συνταγή που γίνεται όλες τις εποχές του χρόνου και μπορεί να φαγωθεί και κρύα.

Ingridients
  • 500 γρ. ρεβύθια
  • 1 κουτ. σούπας χοντρό αλάτι
  • 2-3 λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε χοντρές ροδέλες
  • 3 πράσα, κομμένα σε κομμάτια των 6-7 εκατοστών
  • 3 ντομάτες τριμμένες
  • 1 κουτ. σούπας πελτές
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Μουλιάζω τα ρεβύθια σε ζεστό νερό με 1 κουταλιά της σούπας χοντρό αλάτι 12 ώρες. Μετά τα ξεπλένω καλά και τα βράζω μέχρι να μαλακώσουν χωρίς όμως να λιώσουν. Τα σουρώνω και τα ρίχνω στην γάστρα.
  • Step 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Step 3 Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο και προσθέτω τα λουκάνικα, τα πράσα, την πιπεριά και το σκόρδο. Σοτάρω για λίγα λεπτά ανακατεύοντας. Καρυκεύω και προσθέτω πρώτα τον πελτέ και μετά τις τριμμένες ντομάτες. Ρίχνω και τη ζάχαρη και τέλος συμπληρώνω με λίγο νερό ζεστό. Αφήνω τα υλικά να πάρουν βράση και τα μεταφέρω στο ταψί πάνω από τα ρεβύθια. Σκεπάζω τη γάστρα και ψήνω στο φούρνο για 40 – 45 λεπτά μέχρι να μελώσουν.

Related Posts

ΤΑ «ΦΩΤΟΚΟΛΥΒΑ» ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΤΑ «ΦΩΤΟΚΟΛΥΒΑ» ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Από τα Μινωικά χρόνια μέχρι σήμερα τα όσπρια αποτελούν βασικό συστατικό της παραδοσιακής κρητικής διατροφής. Τα όσπρια, πλούσια πηγή φυτικής πρωτεΐνης, τα κατανάλωναν μαγειρευτά ή σαλάτα, ιδίως κατά τις νηστείες.  Τα «Φωτοκόλυβα», ένα έθιμο που κρατά μέχρι σήμερα στην Κρήτη, οι νοικοκυρές την παραμονή των […]

ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΣΠΙΤΙΚΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ

ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΣΠΙΤΙΚΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ

Ποιος είπε ότι είναι δύσκολο να φτιάξει κανείς λουκάνικα στο σπίτι; Πιστέψτε με, είναι πολύ πιο απλό από όσο φαντάζεστε, συν τα αμέτρητα πλεονεκτήματα όπως την επιλογή καλού κρέατος και των άλλων υλικών, την απουσία φωσφορικών αλάτων και συντηρητικών και φυσικά, τους συνδυασμούς γεύσεων που […]



Subscribe