Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΟΜΕΛΕΤΑ

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΟΜΕΛΕΤΑ

Είναι το πιο εύκολο πιάτο για να ξεκινήσεις την ενασχόλησή σου με τη μαγειρική. Χρειάζεται ελάχιστα υλικά που σίγουρα θα έχεις στο ψυγείο σου και γίνεται πολύ χορταστικό.

Πώς θα τη φτιάξεις
Για 4 άτομα υπολογίζεις 7-8 αυγά. Τα σπας σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάς με ένα πιρούνι, μέχρι να ενωθούν καλά τα ασπράδια με τους κρόκους.
Αλατοπιπερώνεις και αν θέλεις, προσθέτεις ένα φλιτζανάκι του καφέ, γάλα.
Βάζεις 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνεις σε δυνατή φωτιά.
Αδειάζεις τα χτυπημένα αυγά στο καυτό λάδι και την αφήνεις για 2-3 λεπτά χωρίς να την ανακατέψεις. Με ένα πιρούνι, νασηκώνεις ελάχιστα μια άκρη της με προσοχή για να δεις αν έχει ροδίσει από κάτω και την γυρίζεις για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
Και εδώ είναι τα ωραία… Αν θέλεις να κάνεις το «ζογκλερικό» του αναποδογυρίσματος στον αέρα, θα σου πρότεινα να το αποφύγεις. Εντυπωσιακό αν το καταφέρεις, αλλά… καταστροφή αν δεν πετύχει. Θα μαζεύεις την ομελέτα από το πάτωμα.
Υπάρχουν 2 τρόποι για να ψήσεις την επάνω πλευρά.
1ος τρόπος:
Αφού ψηθεί από την κάτω πλευρά, σκεπάζεις το τηγάνι με ένα μεγάλο, ίσιο καπάκι. Πιέζεις πολύ καλά το καπάκι στο τηγάνι. Πιάνεις το τηγάνι με το ένα χέρι σου από τη λαβή του, κρατώντας το καπάκι με το άλλο χέρι. Με μια γρήγορη κίνηση, αναποδογυρίζεις το τηγάνι, ώστε να έρθει από πάνω και το καπάκι από κάτω. Αν ξεφύγει λίγη ρευστή ομελέτα από το πλάι, μην ανησυχήσεις. Απλά, καλό θα είναι να κάνεις την «τούμπα» επάνω από το νεροχύτη σου. Ανασηκώνεις με προσοχή το τηγάνι, αφήνοντας την ομελέτα στο καπάκι, με την άψητη πλευρά προς τα κάτω. Γρήγορα αλλά προσεκτικά αφήνεις την ομελέτα να γλιστρήσει από το καπάκι στο τηγάνι. Έτσι, η άψητη πλευρά θα έρθει σε επαφή με το τηγάνι. Ψήνεις για 1-2 λεπτά και την κάτω πλευρά.
2ος τρόπος:
Μόλις ρίξεις τα χτυπημένα αυγά στο τηγάνι, ανάβεις ταυτόχρονα το γκριλ του φούρνου σε δυνατή φωτιά και βάζεις τη σχάρα σε ένα από τα ψηλά ράφια του φούρνου. Μόλις ψηθεί η κάτω πλευρά, μεταφέρεις το τηγάνι στη σχάρα και αφήνεις το γκριλ να ψήσει την επάνω πλευρά. Σε 4-5 λεπτά η ομελέτα θα φουσκώσει και θα ροδίσει. Φυσικά, μη ξεχάσεις να βγάλεις το τηγάνι από το φούρνο με γάντι ή πετσέτα γιατί θα καίει.

Copyright © Dina Nikolaou. All Rights Reserverd.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Ντίνας Νικολάου. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Related Posts

BABKA ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

BABKA ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

Η Babka είναι είδος αφράτου τσουρεκιού που έχει ελάχιστη ζάχαρη. Μπορείτε να φτιάξετε την ίδια ζύμη και να την γεμίσετε με άλλη μαρμελάδα της αρεσκείας σας ή και πραλίνα φουντουκιού, ταχίνι ή ακόμη και κάποιο μαλακό γλυκό τυρί (ανθότυρο, ρικότα).

CHEESECAKE ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ BUTTERSCHOTCH

CHEESECAKE ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ BUTTERSCHOTCH

Η αγαπημένη γεύση των παιδικών μας χρόνων με τις εθιστικές καραμέλες γάλακτος γίνονται βελούδινη σάλτσα καραμέλας για το απολαυστικό cheesecake.



Εγγραφείτε στο newsletter!

Ευχαριστούμε!

Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την εγγραφή

Ο ιστότοπος της Ντίνας Νικολάου θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που εισάγετε σε αυτή τη φόρμα, μόνο για να επικοινωνήσει ενημερωτικά μηνύματα.

Subscribe