Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Πώς κόβω τα φρέσκα κρεμμυδάκια

Πώς κόβω τα φρέσκα κρεμμυδάκια

Το φρέσκο κρεμμυδάκι είναι από τα κατεξοχήν μυρωδικά στα κινέζικα τηγανίσματα stir-fry μιας και δεν απαιτεί πολύ χρόνο για μαγείρεμα. Ψιλοκομμένο είναι εξαιρετικό στις περισσότερες μαρουλοσαλάτες αλλά εμένα μου αρέσει και σαν συνοδευτικό ή διακοσμητικό σε πολλά πιάτα με κρέας. 

ΒΗΜΑ – 1: Πρώτα κόβω και πετάω τη ρίζα (τα γένια) από κάθε κρεμμυδάκι, με μια λοξή τομή που κάνω με κοφτερό μαχαίρι. Στη συνέχεια αφαιρώ τις βρώμικες εξωτερικές φλούδες τους, τα πλένω και τα σκουπίζω καλά.
ΒΗΜΑ – 2:
Ενας τρόπος είναι να κόψω πρώτα τα κρεμμυδάκια σε λεπτά φετάκια, ιδιαίτερα αν πρόκειται για σαλάτα, ή να κόψω αρχικά σε μέτρια κομμάτια και μετά σε σπιρτόξυλα (ζιλιέν). Αυτός ο τρόπος είναι ιδανικός να μαγειρέψω το κρεμμυδάκι μαζί με άλλα λαχανικά.
ΒΗΜΑ – 3:
Συχνά το κόβω σε λοξά, μέτρια κομμάτια. Μαζί με ψιλοκομμένο σκόρδο, τα κρεμμυδάκια που κόβονται έτσι είναι ιδανικά για σοτάρισμα, πριν μπουν τα υπόλοιπα υλικά.


Related Posts

ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΜΠΟΥΤΙΑ ΠΑΠΙΑΣ

ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΜΠΟΥΤΙΑ ΠΑΠΙΑΣ

Η πάπια έχει ένα τρυφερό και μαλακό κρέας, το οποίο απαιτεί αργό ψήσιμο. Διαλέγετε πάντα, φρέσκα μπούτια πάπιας για να τα ψήσετε στο φούρνο, στην κατσαρόλα ή ακόμα και σε ένα λαχταριστό μπάρμπεκιου. Αν θέλετε να τηγανίσετε τα μπούτια στο τηγάνι, επιλέξτε τα κονφί. Θα […]

ΛΕΜΟΝΑΚΙ ΜΥΡΩΔΑΤΟ…

ΛΕΜΟΝΑΚΙ ΜΥΡΩΔΑΤΟ…

Τώρα είναι η εποχή τους! Τώρα λοιπόν είναι η ιδανική εποχή να αιχμαλωτίσουμε την ευωδιά τους σε χίλιες δυο νοστιμιές όπως λεμονάδα, λεμονόκρεμα, λεμονάκια στο αλάτι από το Μαρόκο. Δείτε επίσης πώς με το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού θα μεταμορφώσετε το πιο απλό […]