Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Πώς καραμελώνουμε τα κρεμμύδια

Πώς καραμελώνουμε τα κρεμμύδια

Είναι από τα καλύτερα συνοδευτικά για τα ψητά κρέατα και τα burger, αλλά όχι μόνο… Δίνουν γεύση και χρώμα στις σούπες αλλά και στις πράσινες σαλάτες. Μπορούμε να φτιάξουμε αρκετή ποσότητα και να τα φυλάξουμε σε αποστειρωμένο βάζο στο ψυγείο.
Καθαρίζουμε 4-5 μεγάλα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, και αρχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συνεχώς. Θέλει αρκετή υπομονή γιατί αυτό θα κρατήσει περίπου 30 λεπτά. Όταν δούμε ότι έχουν μαλακώσει, πασπαλίζουμε με 1 κουταλιά καστανή ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσουν. Σβήνουμε με ½ φλιτζάνι ξύδι βαλσαμικό και αφήνουμε να βράσουν για 1-2 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν.
Τα σερβίρουμε αμέσως ή τα αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένο βάζο.


Related Posts

ΟΙ 30 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΣΝΑΚ!

ΟΙ 30 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΣΝΑΚ!

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, όλοι οι γονείς τρέχουν να προλάβουν το χρόνο. Τετράδια, μολύβια, χάρακες γίνονται οι πρωταγωνιστές των ημερών. Το κολατσιό στο σχολείο είναι ένας «πονοκέφαλος». Όλοι αναζητούν εύκολες, γρήγορες και κυρίως, νόστιμες συνταγές για να εφοδιάζουν τα βλαστάρια τους. Εγώ σας […]

8 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΛΕΙΟ ΜΠΕΡΓΚΕΡ

8 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΛΕΙΟ ΜΠΕΡΓΚΕΡ

Δεν υπάρχει εργένης, φοιτητής ή φοιτήτρια που να μην αγαπάει τα μπέργκερ. Γίνονται εύκολα, αποθηκεύοντας στην κατάψυξη και τα έχεις εύκολα κάθε στιγμή, οποιαδήποτε μέρα. Αρκεί να ακολουθήσετε 8 βασικά βήματα. Το κρέας Αγοράζεις κυρίως μοσχαρίσιο, από σχετικά λιπαρό κομμάτι. Τα λιπαρά κομμάτια είναι και […]