Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΩΣ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ;

ΠΩΣ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ;

Ναι… ναι… το ξέρω ότι μπορεί να φανεί αστείο, να ψάξεις οδηγίες για σωστό μαγείρεμα των ζυμαρικών αλλά, δεν είναι λίγοι, που δεν ξέρουν να το κάνουν με τον σωστό τρόπο. Έτσι, καταλήγουν σε μακαρόνια παραβρασμένα, λασπωμένα, κολλημένα μεταξύ τους.

Τι θα χρειαστείς
• 1 πακέτο σπαγγέτι Νο 6
• αλάτι

Διαδικασία

  1. Βάζεις μπόλικο νερό (τουλάχιστον 2½-3 λίτρα) σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτεις 2 κουταλιές της σούπας αλάτι. Μη τρομάζεις, δεν θα γίνουν αλμυρά.
  2. Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό, ρίχνει τα σπαγγέτι και ανακατεύεις για λίγα λεπτά με την πηρούνια μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν και να βυθιστούν στο νερό.
  3. Τον χρόνο βρασμού θα τον δεις επάνω στο πακέτο των ζυμαρικών, αλλά συνήθως είναι 6-8 λεπτά για τα κλασσικά σπαγγέτι.
  4. Πριν σουρώσεις τα μακαρόνια, κρατάς 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν για το χρησιμοποιήσεις στη σάλτσα που θα ετοιμάσεις ή ακόμα και αν χρησιμοποιήσεις έτοιμη από βάζο, μπορείς να προσθέσεις λίγο από αυτό το νερό. Θα δεις, ότι το άμυλο που περιέχει θα «δέσει» τέλεια την σάλτσα σου ή θα αραιώσει την έτοιμη.

 

Copyright © Dina Nikolaou. All Rights Reserverd.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Ντίνας Νικολάου. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Related Posts

ΚΕΪΚ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ

ΚΕΪΚ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ

Κέικ μήλου με ιδιαίτερη υφή, αφού το τυρί κρέμα το κάνει να είναι υδαρό και ντελικάτο. Το κουκουνάρι μπορείτε να το αντικαταστήσετε με όποιο ξηρό καρπό θέλετε. Αμύγδαλα, φουντούκια, φυστίκια Αιγίνης…

ΠΑΒΛΟΒΕΣ ΜΕ ΤΥΡΟΣΑΝΤΙΓΙ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ

ΠΑΒΛΟΒΕΣ ΜΕ ΤΥΡΟΣΑΝΤΙΓΙ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ

Ανάλαφρο επιδόρπιο που είναι πολύ εντυπωσιακό σε ένα γιορτινό τραπέζι. Οι πάβλοβες μπορούν να διατηρούν 2-3 μέρες πριν τις σερβίρουμε αρκεί να έχουν ψηθεί σωστά και αφού κρυώσουν να τις κρατήσουμε μακριά από υγρασία.