destination taste!

ΠΩΣ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ;

ΠΩΣ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ;

Ναι… ναι… το ξέρω ότι μπορεί να φανεί αστείο, να ψάξεις οδηγίες για σωστό μαγείρεμα των ζυμαρικών αλλά, δεν είναι λίγοι, που δεν ξέρουν να το κάνουν με τον σωστό τρόπο. Έτσι, καταλήγουν σε μακαρόνια παραβρασμένα, λασπωμένα, κολλημένα μεταξύ τους.

Τι θα χρειαστείς
• 1 πακέτο σπαγγέτι Νο 6
• αλάτι

Διαδικασία

  1. Βάζεις μπόλικο νερό (τουλάχιστον 2½-3 λίτρα) σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτεις 2 κουταλιές της σούπας αλάτι. Μη τρομάζεις, δεν θα γίνουν αλμυρά.
  2. Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό, ρίχνει τα σπαγγέτι και ανακατεύεις για λίγα λεπτά με την πηρούνια μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν και να βυθιστούν στο νερό.
  3. Τον χρόνο βρασμού θα τον δεις επάνω στο πακέτο των ζυμαρικών, αλλά συνήθως είναι 6-8 λεπτά για τα κλασσικά σπαγγέτι.
  4. Πριν σουρώσεις τα μακαρόνια, κρατάς 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν για το χρησιμοποιήσεις στη σάλτσα που θα ετοιμάσεις ή ακόμα και αν χρησιμοποιήσεις έτοιμη από βάζο, μπορείς να προσθέσεις λίγο από αυτό το νερό. Θα δεις, ότι το άμυλο που περιέχει θα «δέσει» τέλεια την σάλτσα σου ή θα αραιώσει την έτοιμη.

 

Copyright © Dina Nikolaou. All Rights Reserverd.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Ντίνας Νικολάου. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Related Posts

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ

Το γνωρίζουμε και το βρίσκουμε σχεδόν σε όλες τις συνταγές (στα ορεκτικά, στα κυρίως και στα επιδόρπια). Σίγουρα θα σας φαίνεται πολύ δύσκολο το να μη βάλετε αλεύρι στο αγαπημένο σας κέικ! Το αλεύρι σήμερα, δεν είναι το αλεύρι όπως παλιά, όπως το ξέραμε… έχει […]

ΨΩΜΙ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ… ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥ

ΨΩΜΙ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ… ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥ

Το ψωμί χωρίς γλουτένη φημολογείται ότι είναι πολύ δύσκολο να γίνει. Λογικό… αφού η γλουτένη που περιέχει το κανονικό αλεύρι που χρησιμοποιούμε για την παρασκευή του ψωμιού, δίνει στη ζύμη ελαστικότητα και βοηθάει στο φούσκωμα! Παρ’ όλ’ αυτά, τίποτα δεν είναι δύσκολο να γίνει αν […]