Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΜΠΙΣΚΟΤΑ CRINKLE LEMON

ΜΠΙΣΚΟΤΑ CRINKLE LEMON

ΜΠΙΣΚΟΤΑ CRINKLE LEMON

: 10-12
: 15 min
: 12 min

Αυτά τα πρωτότυπα και αφράτα μπισκότα κλείνουν μέσα τους όλη τη γλύκα και και το άρωμα του λεμονιού. Η ζύμη τους είναι μαλακή αλλά δεν πρέπει να προσθέσετε περισσότερο αλεύρι από αυτό που σας προτείνω.

Ingridients
  • 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 60 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. γλυκού εσάνς λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού υγρή βανίλια
  • ¼ κουτ. γλυκού κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 70 γρ. ζάχαρη άχνη
Instructions
  • Step 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 175°C.
  • Step 2 Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  • Step 3 Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και την κρυσταλλική ζάχαρη και τα χτυπάω μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα. Προσθέτω το αυγό και συνεχίζω το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμα.
  • Step 4 Ρίχνω το χυμό λεμονιού, την εσάνς λεμόνι, την βανίλια και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  • Step 5 Τέλος, ρίχνω πασπαλιστά τα στερεά υλικά (αλεύρι, μπέικιν, αλάτι) και δουλεύω σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να απορροφηθούν από τα υγρά και να δημιουργηθεί ένα μαλακό ζυμάρι.
  • Step 6 Σταματάω το μίξερ και με ένα κουτάλι της σούπας παίρνω από το μείγμα και το διαμορφώνω σε μπαλάκι. Βουτάω το μπαλάκι στην άχνη και το τοποθετώ σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Συνεχίζω μέχρι να τελειώσει όλη η ζύμη.
  • Step 7 Ψήνω στο φούρνο για 10-12 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος). Τα αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν.