Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΡΩΤΕΪΝΟΥΧΑ ΤΕΡΙΝΑ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΟ ΚΑΙ ΜΥΡΤΙΛΑ

ΠΡΩΤΕΪΝΟΥΧΑ ΤΕΡΙΝΑ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΟ ΚΑΙ ΜΥΡΤΙΛΑ

ΠΡΩΤΕΪΝΟΥΧΑ ΤΕΡΙΝΑ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΟ ΚΑΙ ΜΥΡΤΙΛΑ

: 8-10
: 15 min
           
: 5 hr

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία φανταστική «γλυκιά» συνταγή, με πλούσια θρεπτική και αντιοξειδωτική αξία. Τα μύρτιλλα και τα βύσσινα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά: σε ανθοκυανίνες, που ενισχύουν τις αντιοξειδωτικές άμυνες του οργανισμού και σε κερκετίνη που πιθανόν βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Είναι επίσης μία καλή πηγή φυτικών ινών, καλίου και Βιταμινών Α και C. Στη συγκεκριμένη περίπτωση συνδυάζονται με τις πρωτεΐνες (protein milk drink και protein natural Arla), οι οποίες είναι υπεύθυνες για τη διατήρηση και ενίσχυση της μυϊκής μάζας. Στη διατροφικό μας αποτέλεσμα περιλαμβάνεται και η υπέροχη γεύση που προκύπτει από την μοναδική ανάμιξη τροφίμων με υψηλή βιολογική αξία. Μία υπέροχη συνταγή με την υπογραφή της αγαπημένης μας Ντίνας!

Ingridients
  • 300 ml protein milk drink, Arla, με βανίλια
  • 500 γρ. protein natural Arla
  • 8 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
  • 3 κουτ. σούπας γάλα
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 150 γρ. μύρτιλλα
  • 150 γρ. φρέσκα βύσσινα, πλυμμένα, χωρίς κουκούτσι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού σιρόπι βύσσινο
Instructions
  • Step 1 Στρώνω με διάφανη μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα του κέικ, φροντίζοντας να εξέχει από τα πλαϊνά. Στρώνω στην βάση λίγα βύσσινα και λίγα μύρτιλλα.
  • Step 2 Βάζω τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό και τα αφήνω να μαλακώσουν. Ζεσταίνω τις 3 κουταλιές γάλα, στύβω καλά τις ζελατίνες και τις ρίχνω στο καυτό γάλα. Ανακατεύω καλά να λιώσουν.
  • Step 3 Βάζω σε ένα μπολ ανακατεύω το protein milk, το διάλυμα της ζελατίνας και τη βανίλια. Προσθέτω το protein natural και ανακατεύω απαλά. Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα, σκορπίζω τα υπόλοιπα φρούτα και ραντίζω με λίγο σιρόπι βύσσινο. Σκεπάζω με την μεμβράνη και βάζω την τερίνα στο ψυγείο για 5 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.
  • Step 4 Με την βοήθεια της μεμβράνης, αναποδογυρίζω την τερίνα σε μια πιατέλα. Κόβω σε φέτες και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

Terra Fyllida… μανιτάρια με άποψη!

Terra Fyllida… μανιτάρια με άποψη!

Στην Terra Fyllida, ξεκινώντας ένα γαστρονομικό ταξίδι στη μεσογειακή διατροφή και ως λάτρεις των μανιταριών, δημιούργησαν μια σειρά εκλεκτών προϊόντων αναδεικνύοντας την υψηλή διατροφική αξία των μανιταριών, με αγνά φρέσκα υλικά και σταθερή ποιότητα φιλοδοξώντας να στολίσουν το τραπέζι κάθε Έλληνα και όχι μόνο, με […]

ΖΕΛΕ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ

ΖΕΛΕ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Ωραίο και ελαφρύ γλύκισμα για όλες τις ώρες τις ημέρες! Μια γλυκιά πρόταση με περιορισμένη απόδοση ενέργειας, η οποία περιλαμβάνει άφθονη ποσότητα ασβεστίου και βιταμίνης D.