Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

Προ-κατάλυση Ιχθύων ενόψει Ευαγγελισμού

Προ-κατάλυση Ιχθύων ενόψει Ευαγγελισμού

Με πολλή χαρά, αύριο 23 Μαρτίου 2017 στη Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου, στο πλαίσιο των Μαγειρεμάτων της Πέμπτης, θα έχουμε κοντά μας τον σεφ Βάιο Ντούτσια.
Βρισκόμαστε στην καρδιά της Σαρακοστής και με την ευκαιρία της Εορτής του Ευαγγελισμού, όπου επιτρέπεται η κατάλυση ιχθύος, ζητήσαμε από τον καλεσμένο μας να μας δείξει κάτι με ψάρι. Στη συζήτηση μαζί του προέκυψε να αποφύγουμε λύσεις με ψάρια ακριβά. Έτσι επέλεξε να μοιραστεί μαζί μας μια σειρά από συνταγές μεζεκλίδικες και χορταστικές, κάποιες παραδοσιακές κι άλλες ελαφρά πειραγμένες με τον δικό του τρόπο. Το ψάρι που επιλέξαμε είναι η σαρδέλα. Πρόκειται ως γνωστόν για ψάρι που το βρίσκουμε σε αφθονία, οικονομικό και νόστιμο. Οι σαρδέλες δεν υστερούν σε νοστιμιά και είναι πιο οικονομική λύση από τον παραδοσιακό μπακαλιάρο.

“Προ-κατάλυση Ιχθύων ενόψει Ευαγγελισμού” λοιπόν.
Για το τί και το πώς θα φροντίσει ο καλεσμένος μας Βάιος Ντούτσιας, που είναι τα τελευταία 8 χρόνια σεφ του εστιατορίου Kalita στην καρδιά της Χώρας στη Μύκονο.
Θα μας δείξει πώς φιλετάρουμε τις σαρδέλες και θα φτιάξει τέσσερεις συνταγές:
– Σαρδέλες γεμιστές, τυλιχτές σε αμπελόφυλλο (κατσαρόλας).
– Σαρδέλες τηγανητές με σάλτσα ανανά, γλυκόξινη.
– Σαρδελοκεφτέδες.
– Σαρδέλες πιλάφι στον φούρνο
 (μια παραλλαγή του ποντιακού Χαμψοπίλαφου).

Τόσο καλά! Τόσο λαχταριστά!
Δεν βλέπουμε την ώρα να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας και ασφαλώς να πάρουμε μια μικρή γεύση από ό,τι λαχταριστό θα μας ετοιμάσει ο Βάιος.
Ανοίγει σιγά-σιγά ο καιρός, σας περιμένουμε Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017 στην πλατεία της Άνω Μεράς στην φιλόξενη αίθουσα της τ. κοινότητας ώρα 6:00 το απόγευμα.
Είσοδος πάντα ελεύθερη!
http://www.mykonosgastronomia. gr/