Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ & ΠΑΓΩΤΟ

ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ & ΠΑΓΩΤΟ

ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ & ΠΑΓΩΤΟ

: 6
: 30 min
: 40 min

Ένα διαχρονικό επιδόρπιο που παραμένει επίκαιρο όσο υπάρχουν λάτρεις της σοκολάτας. Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε διπλή δόση για σου και να τα διατηρήσετε σε σακούλα τροφίμων στην κατάψυξη.

Ingridients
  • Για τα σου:
  • 240 ml γάλα
  • 110 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για τη σάλτσα σοκολάτας:
  • 120 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • 340 γρ. κουβερτούρα καλής ποιότητας, ψιλοκομμένη
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 30 ml έτοιμο καφέ εσπρέσσο
  • Για τη γέμιση:
  • 400 γρ. παγωτό βανίλια
  • Για το σερβίρισμα:
  • 150 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • Ξύσμα σοκολάτας
Instructions
  • Step 1 Για τα σου: Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C με αέρα. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου.
  • Step 2 Βάζω σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, το βούτυρο και το αλάτι και ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ξεκινήσει ο βρασμός. Προσθέτω μονομιάς το αλεύρι και ανακατεύω με ξύλινο κουτάλι μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή, συμπαγής ζύμη. Μεταφέρω τη ζύμη στον κάδο του μίξερ και προσαρμόζω το φτερό. Ξεκινάω να δουλεύω τη ζύμη προσθέτοντας σταδιακά τα αυγά.
  • Step 3 Αδειάζω τη ζύμη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλή μύτη και φτιάχνω στρογγυλά σου διαμέτρου περίπου 4 εκ. και ύψους περίπου 2½ εκ. Βρέχω λίγο το δάχτυλό μου και «ισιώνω» τις κορυφές των σου.
  • Step 4 Ψήνω τα σου για 10 λεπτά και κατόπιν χαμηλώνω τη θερμοκρασία τους 160°C και συνεχίζω το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμη. Βγάζω τα σουδάκια από το φούρνο και τα μεταφέρω σε σχάρα να κρυώσουν καλά.
  • Step 5 Για τη σάλτσα: Βάζω τη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος σε ένα γυάλινο μπολ και το τοποθετώ σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί). Ανακατεύω μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και προσθέτω το μέλι και τον καφέ. Ανακατεύω καλά και αφήνω τη σάλτσα στην άκρη.
  • Step 6 Για το σερβίρισμα: Βάζω την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη άχνη στον κάδο του μίξερ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή σαντιγί. Κόβω την βάση των σου και τα γεμίζω με παγωτό βανίλια. Τα τοποθετώ ανά 3 σε μπολ και μοιράζω τη σάλτσα σοκολάτας. Βάζω τη σαντιγί σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη και στολίζω τα μπολ. Πασπαλίζω με ξύσμα σοκολάτας και σερβίρω.