Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

Προβατίνα χαρτόδεμα

Προβατίνα χαρτόδεμα
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
20΄ 3 ώρες 6 – 8 μερίδες [printfriendly]

 

Ελλήνων Γεύσεις στην Αγόριανη (2/3/2014)
Υλικά Εκτέλεση
  • 4 κιλά μπούτι προβατίνας, ξεκοκκαλισμένο από το χασάπη και ανοιγμένο για γεμιστό
  • 200 γρ. κεφαλογραβιέρα
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 3 μήλα πράσινα, κατά προτίμηση βιολογικά
  • φύλλα από φασκόμηλο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Απλώνω τρεις λαδόκολλες επάνω στον πάγκο της κουζίνας και απλώνω επάνω την προβατίνα. Αλατοπιπερώνω γενναιόδωρα και από τις δύο μεριές. Κόβω την κεφαλογραβιέρα σε μπαστουνάκια και τα μήλα σε τέταρτα, καθαρίζοντάς τα μόνο από τα κουκούτσια τους.
Ψιλοκόβω επάνω στο κρέας το σκόρδο και ραντίζω με ελαιόλαδο. Σκορπίζω το φασκόμηλο και στρώνω την γραβιέρα και τα μήλα.
Τυλίγω, με τις λαδόκολλες, το μπούτι σε ρολό και δένω με σπάγγο. Τοποθετώ το πακέτο σε λαμαρίνα φούρνου και ψήνω για 3 ώρες.

Related Posts

Feuilletés aux herbes à la poêle

Feuilletés aux herbes à la poêle

30 min 20 min pour 30 feuilletés (selon la taille) 20 min [printfriendly]   De petits feuilletés délicieux avec sa pâte fait maison. Pour sa garniture vous pouvez faire une promenade au marché et choisir autant d’herbes possibles. Des épinards, des oseilles, des fenouils, des […]

Champignons frits à la crème d’anchois

Champignons frits à la crème d’anchois

30 min environ 20 min 4-6 portions [printfriendly]   Un Mèze spécial en accompagnement de bière ou de vin. Une recette facile et vite fait ou les anchois font la différence. Ils donnent de la saveur et de la couleur aux champignons Ingrédients Préparation Pour […]