destination taste!

Προβατίνα χαρτόδεμα

Προβατίνα χαρτόδεμα
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
20΄ 3 ώρες 6 – 8 μερίδες [printfriendly]

 

Ελλήνων Γεύσεις στην Αγόριανη (2/3/2014)
Υλικά Εκτέλεση
  • 4 κιλά μπούτι προβατίνας, ξεκοκκαλισμένο από το χασάπη και ανοιγμένο για γεμιστό
  • 200 γρ. κεφαλογραβιέρα
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 3 μήλα πράσινα, κατά προτίμηση βιολογικά
  • φύλλα από φασκόμηλο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Απλώνω τρεις λαδόκολλες επάνω στον πάγκο της κουζίνας και απλώνω επάνω την προβατίνα. Αλατοπιπερώνω γενναιόδωρα και από τις δύο μεριές. Κόβω την κεφαλογραβιέρα σε μπαστουνάκια και τα μήλα σε τέταρτα, καθαρίζοντάς τα μόνο από τα κουκούτσια τους.
Ψιλοκόβω επάνω στο κρέας το σκόρδο και ραντίζω με ελαιόλαδο. Σκορπίζω το φασκόμηλο και στρώνω την γραβιέρα και τα μήλα.
Τυλίγω, με τις λαδόκολλες, το μπούτι σε ρολό και δένω με σπάγγο. Τοποθετώ το πακέτο σε λαμαρίνα φούρνου και ψήνω για 3 ώρες.

Related Posts

ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΡΕΑΣ

ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΡΕΑΣ

Κεφτεδάκια δεν σημαίνει απαραίτητα να περιέχουν κρέας. Φτηνά υλικά μπορούν να μεταμορφωθούν με την τεχνική του κεφτέ και να λατρευτούν από όλους όσους δεν θα τα δοκίμαζαν ποτέ. Εγώ σας δίνω τις πιο αγαπημένες μου συνταγές. Ρεβιθοκεφτέδες σιφναίικοι Μαρουλοκεφτέδες Τονοκεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας Ταραμοκεφτέδες λεμονάτοι […]

ΜΑΥΡΗ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΜΕ ΡΩΣΙΚΑ ΜΠΛΙΝΙ

ΜΑΥΡΗ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΜΕ ΡΩΣΙΚΑ ΜΠΛΙΝΙ

Τα μπλινί είναι οι αυθεντικές, παραδοσιακές ρωσικές κρέπες. Υπάρχουν αρκετές παραλλαγές, ωστόσο η βασική συνταγή έχει σαν βάση το κουρκούτι από μαγιά, που φουσκώνει και αφρίζει.