20΄ | 3 ώρες | 6 – 8 μερίδες | – | [printfriendly] |
Ελλήνων Γεύσεις στην Αγόριανη (2/3/2014) | |
Υλικά | Εκτέλεση |
|
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Απλώνω τρεις λαδόκολλες επάνω στον πάγκο της κουζίνας και απλώνω επάνω την προβατίνα. Αλατοπιπερώνω γενναιόδωρα και από τις δύο μεριές. Κόβω την κεφαλογραβιέρα σε μπαστουνάκια και τα μήλα σε τέταρτα, καθαρίζοντάς τα μόνο από τα κουκούτσια τους. Ψιλοκόβω επάνω στο κρέας το σκόρδο και ραντίζω με ελαιόλαδο. Σκορπίζω το φασκόμηλο και στρώνω την γραβιέρα και τα μήλα. Τυλίγω, με τις λαδόκολλες, το μπούτι σε ρολό και δένω με σπάγγο. Τοποθετώ το πακέτο σε λαμαρίνα φούρνου και ψήνω για 3 ώρες. |