Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΡΕΤΖΕΛ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΤΥΡΙ & ΑΝΘΟ ΑΛΑΤΙΟΥ

ΠΡΕΤΖΕΛ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΤΥΡΙ & ΑΝΘΟ ΑΛΑΤΙΟΥ

ΠΡΕΤΖΕΛ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΤΥΡΙ & ΑΝΘΟ ΑΛΑΤΙΟΥ

: 8
: 45 min
: 18 min
           
: 1 hr

Διάσημα γερμανικά ψωμάκια που αγαπώ πολύ. Σας δίνω μια πιο «προχωρημένη» εκδοχή τους, αφού τα γεμίζω με καπνιστό κοτόπουλο και πικάντικα τυράκια.

Ingridients
  • Για τη ζύμη
  • 300 ml χλιαρό νερό
  • 8-9 γρ. (1 φακελάκι) μαγιά, ξηρή
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 1½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο, πολύ ψιλοκομμένο
  • 510 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις «Μύλοι Δάκου» + λίγο επιπλέον για τον πάγκο
  • 90 γρ. βούτυρο Lurpak, μαλακωμένο
  • Για το βράσιμο
  • 2 λίτρα νερό
  • 200 γρ. μαγειρική σόδα
  • Για τη γέμιση
  • 80 γρ. Μοτσαρέλα Arla, τριμμένη
  • 80 γρ. σκληρό τυρί Δανίας Arla,τριμμένο
  • 100 γρ. κοτόπουλο καπνιστό, Μπέλλης, κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια
  • Για την επάλειψη
  • 30 γρ. σκληρό τυρί Δανίας Arla, τριμμένο
  • 30 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 1 ασπράδι αυγού, ελαφρά χτυπημένο
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • Ανθός αλατιού
  • Πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
Instructions
  • Step 1 Για τη ζύμη: Βάζω στον κάδο του μίξερ το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και αναδεύω με τον γάτζο. Σταματάω το μίξερ και αφήνω το μείγμα για 10-15 λεπτά μέχρι να αρχίσει να αφρίζει.
  • Step 2 Προσθέτω το θυμάρι, το αλεύρι και το βούτυρο και ζυμώνω με μεσαία ταχύτητα για 12 λεπτά. Σκεπάζω τον κάδο με μια νοτισμένη πετσέτα και αφήνω τη ζύμη σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.
  • Step 3 Για τα πρέτσελ: Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί 2 λαμαρίνες του φούρνο και τις κρατάω στην άκρη. Βάζω το μετρημένο νερό και τη σόδα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και βάζω την κατσαρόλα στη φωτιά για να ξεκινήσει ο βρασμός.
  • Step 4 Χωρίζω τη ζύμη σε 8 ίσα κομμάτια. Πλάθω το κάθε ένα κομμάτι σε μακρύ κορδόνι μήκους περίπου 35-40 εκ. Το αφήνω στον πάγκο της κουζίνας και πιέζω το κορδόνι για να «απλώσει» η ζύμη με πλάτος περίπου 10 εκ.
  • Step 5 Βάζω αρκετή μοτσαρέλα και σκληρό τυρί Δανίας στο κέντρο του πλάτους της ζύμης και κατά μήκος του κορδονιού. Σκορπίζω μπαστουνάκια καπνιστό ψαρονέφρι και ενώνω τις άκρες μέχρι να κολλήσουν καλά.
  • Step 6 Kρατώντας τις άκρες του κορδονιού δημιουργώ ένα U και κατόπιν σταυρώνω τις άκρες πιέζοντάς τες για να κολλήσουν στο κάτω μέρος της ζύμης. Συνεχίζω με τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης μέχρι να τελειώσουν.
  • Step 7 Ρίχνω το πρώτο πρέτσελ στην κατσαρόλα με το νερό και τη σόδα και βράζω για 30 δευτερόλεπτα. Βγάζω το πρέτσελ με τρυπητή κουτάλα αφήνοντάς το για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να σταματήσει να στάζει και το μεταφέρω στη λαμαρίνα. Συνεχίζω μέχρι να τελειώσω με όλα τα πρέτσελ.
  • Step 8 Με ένα πινέλο τα αλείφω με λιωμένο βούτυρο και ασπράδι και πασπαλίζω με σκληρό τυρί Δανίας, ανθό αλατιού, θυμάρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ψήνω τα πρέτζελ στο φούρνο για 16-18 λεπτά.
  • Step 9 Βγάζω τα πρέτσελ από το φούρνο και τα αφήνω να σταθούν για 5 λεπτά. Τα μεταφέρω σε μια σχάρα να κρυώσουν και σερβίρω.

Related Posts

ΛΕΜΟΝΑΚΙ ΜΥΡΩΔΑΤΟ…

ΛΕΜΟΝΑΚΙ ΜΥΡΩΔΑΤΟ…

Τώρα είναι η εποχή τους! Τώρα λοιπόν είναι η ιδανική εποχή να αιχμαλωτίσουμε την ευωδιά τους σε χίλιες δυο νοστιμιές όπως λεμονάδα, λεμονόκρεμα, λεμονάκια στο αλάτι από το Μαρόκο. Δείτε επίσης πώς με το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού θα μεταμορφώσετε το πιο απλό […]

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Είναι το μυρωδικό που κυριαρχεί στα χειμωνιάτικα πιάτα μας. Στιβαρός, αρρενωπός χαρακτήρας, ζεστή ευωδιά, με ιδιαίτερη δύναμη και ζωντάνια, έχει ταυτιστεί με μερικά από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Είναι ο σχεδόν σταθερός αρωματικός σύντροφος του αρνίσιου κρέατος, αλλά πώς αλλιώς […]