Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΡΑΣΟΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ ΓΚΡΑΤΙΝΕ

ΠΡΑΣΟΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ ΓΚΡΑΤΙΝΕ

ΠΡΑΣΟΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ ΓΚΡΑΤΙΝΕ

: 4
: 30 min
: 25 min

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Ιδανική πρόταση για εκείνους που επιθυμούν να ενισχύσουν την ανοσοποιητική τους προστασία! Στη συνταγή αυτή περιλαμβάνονται άφθονες φυτικές ίνες για σωστή γαστρεντερική λειτουργία! Επιπρόσθετα, παρέχεται πληθώρα επιμέρους αντιοξειδωτικών ουσιών όπως είναι οι βιταμίνες C και Ε, οι οποίες προστατεύουν από τις καρδιαγγειακές παθήσεις και διάφορες μορφές καρκίνου. Οι θρεπτικές ιδιότητες αυτής της γευστικής πρότασης ενισχύονται από την υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, το οποίο συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και την αντιμετώπιση της υπέρτασης. Οι χυλοπίτες είναι πολύ πλούσιες σε θρεπτική αξία, καθώς παρέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμινών της ομάδας Β που ενδυναμώνουν το νευρικό σύστημα και ταυτόχρονα ενισχύουν το μεταβολισμό. Τέλος, η προσθήκη μοτσαρέλας, μπλε τυριού Δανίας, κρέμας γάλακτος light και αγελαδινού βούτυρο στην συνταγή ενισχύει απόλυτα την απόδοσή της σε ασβέστιο και βιταμίνες Α και D, θρεπτικά συστατικά που σχετίζονται με την καλή οστική υγεία και με την αποτελεσματική θωράκιση του αμυντικού συστήματος. Μία πολύ θρεπτική και παράλληλα υπέροχη συνταγή!

Ingridients
  • 200 γρ. χυλοπίτες «ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ», ΗΛΙΟΣ
  • 80 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 6 μέτρια πράσα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), κομμένα σε χονδρές ροδέλες
  • 200 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 250 γρ. τυρί μπλε τυρί Δανίας Castello Danablu, Arla
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • 200 γρ. μοτσαρέλα Arla, τριμμένη
  • ελάχιστο αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα πράσα για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν καλά. Προσθέτω ελάχιστο αλάτι, πιπέρι, ανακατεύω και σβήνω με το κρασί. Ανακατεύω για 1 – 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνω ½ φλιτζάνι νερό και μαγειρεύω για 5 λεπτά, μέχρι τα πράσα να μαλακώσουν πολύ καλά και να στεγνώσουν καλά από τα υγρά τους. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω κατά μέρος.
  • Step 2 Βράζω τις χυλοπίτες σε άφθονο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες βρασμού που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Τις στραγγίζω καλά.
  • Step 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Step 4 Μεταφέρω τις χυλοπίτες σε ένα μέτριο ταψί, προσθέτω τα σοταρισμένα πράσα και το μπλε τυρί και ανακατεύω καλά.
  • Step 5 Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και περιχύνω τα υλικά στο ταψί. Τέλος, πασπαλίζω με την τριμμένη μοτσαρέλα, πασπαλίζω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψήνω για 20 λεπτά. Μετά γυρίζω τη λειτουργία του φούρνου στο γκριλ και ψήνω για άλλα 5 λεπτά, ώστε το τυρί να ροδίσει.

Related Posts

ΚΑΒΟΥΡΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΙΚΟΡΕ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

ΚΑΒΟΥΡΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΙΚΟΡΕ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

Ανάλαφρη και ιδιαίτερη σαλάτα που θα πρέπει να συνοδέψετε με ένα καλό κρασί. Τα φρέσκα καβούρια δεν είναι ιδιαίτερα ακριβά αλλά έχουν ένα «μπελά» στο καθάρισμα. Αξίζει όμως ο κόπος!

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΑΛΑΤΑ

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΑΛΑΤΑ

Άνοιξη και τα φρέσκα λαχανικά, οργιάζουν. Τι ποιο εύκολο για απλές ή πολύπλοκες σαλάτες για να τις απολαύσουμε ως συνοδευτικό αλλά και γιατί όχι, ως κυρίως πιάτο. Μπορεί, βέβαια, οι επιλογές των λαχανικών να είναι εύκολη υπόθεση, αλλά, η βινεγκρέτ είναι αυτή που θα απογειώσει […]