Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΠΡΑΣΟΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ ΓΚΡΑΤΙΝΕ

ΠΡΑΣΟΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ ΓΚΡΑΤΙΝΕ

ΠΡΑΣΟΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ ΓΚΡΑΤΙΝΕ

: 4
: 30 min
: 25 min

Το ροκφόρ κάνει όλη τη… νόστιμη δουλειά στο φαγητό αυτό με την ιδιαίτερη και πικάντικη γεύση του και την κρεμώδη υφή του. Προσοχή στο αλάτι: Ρίξτε μικρή ποσότητα γιατί το ροκφόρ (ή όποιο άλλο μπλε τυρί χρησιμοποιήσετε) είναι αλμυρό.

Ingridients
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 6 μέτρια πράσα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), κομμένα σε χονδρές ροδέλες
  • 1 φλιτζ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 200 γρ. ψιλό χυλοπιτάκι
  • 250 γρ. τυρί ροκφόρ (ή άλλο μπλε τυρί, όπως γκοργκοντζόλα, στίλτον, δανέζικο μπλε τυρί κ.ά.)
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ένταμ, τριμμένο
  • ελάχιστο αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα πράσα για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν καλά. Προσθέτω ελάχιστο αλάτι, πιπέρι, ανακατεύω και σβήνω με το κρασί. Ανακατεύω για 1 – 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνω ½ φλιτζάνι νερό και μαγειρεύω για 5 λεπτά, μέχρι τα πράσα να μαλακώσουν πολύ καλά και να στεγνώσουν καλά από τα υγρά τους. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω κατά μέρος.
  • Step 2 Βράζω τα χυλοπιτάκια σε άφθονο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες βρασμού που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Το στραγγίζω καλά.
  • Step 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Step 4 Μεταφέρω το στραγγισμένο χυλοπιτάκι σε ένα μέτριο ταψί, προσθέτω τα σοταρισμένα πράσα και το ροκφόρ και ανακατεύω καλά.
  • Step 5 Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και περιχύνω τα υλικά στο ταψί. Τέλος, πασπαλίζω με το τριμμένο ένταμ, πασπαλίζω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψήνω για 20 λεπτά. Μετά γυρίζω τη λειτουργία του φούρνου στο γκριλ και ψήνω για άλλα 5 λεπτά, ώστε το τυρί να ροδίσει.

Related Posts

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Κλασσικό κι αγαπημένο φαγητό που όλοι έχουμε αναμνήσεις από τα χεράκια της γιαγιάς. Με τις παραδοσιακές χυλοπίτες γίνεται χορταστικό και μας γυρίζει πίσω, στις μυρωδιές του χωριού.

ΠΕΝΝΑΚΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΠΕΝΝΑΚΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Εύκολο φαγάκι που γίνεται πολύ γρήγορα για να χορτάσει όλο το σπίτι. Το πεννάκι λαχανικών του δίνει χαρακτήρα, γεύση και χρώμα.