Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΠΡΑΣΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΠΡΑΣΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΠΡΑΣΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

: 30-35
: 20 min
: 45 min
           
: 1 hr

Τα πράσα γλυκαίνουν το κλασικό μείγμα κιμά ενώ το γιαούρτι τούς κάνει ιδιαίτερα αφράτους.

Ingridients
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 πράσα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), πολύ ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδου, πολύ ψιλοκομμένες
  • 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς, από σπάλα και μπούτι, μισό-μισό
  • ½ φλιτζ. τσαγιού άνηθος, πολύ ψιλοκομμένος
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
  • ½ φλιτζ. τσαγιού γραβιέρα της αρεσκείας μας, τριμμένη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κριθαροκουλούρα (περίπου 2 κριθαροκουλούρες), τριμμένες στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα, σε σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο, για το ταψί
Instructions
  • Step 1 Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα πράσα για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά αλλά να μην ροδίσουν. Προσθέτω το σκόρδο και σοτάρω για 1 λεπτό ακόμη. Αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά και αφήνω το μείγμα να κρυώσει.
  • Step 2 Σε ένα μεγάλο μπολ (ή σε μια λεκάνη) βάζω τον κιμά, τον άνηθο, το ξίδι και τα αυγά και ζυμώνω με τα χέρια μας για 1 – 2 λεπτά. Ρίχνω το μείγμα του τηγανιού, μαζί με το λάδι του, και ζυμώνω ξανά για άλλα 2 λεπτά. Τέλος, ρίχνω το γιαούρτι, την τριμμένη γραβιέρα, τις τριμμένες κριθαροκουλούρες, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
  • Step 3 Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζω για 1 ώρα στο ψυγείο.
  • Step 4 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200ºC. Λαδώνω ελαφρώς ένα μεγάλο ταψί. Πλάθω το μείγμα του κιμά σε 30 – 35 κεφτέδες, αρκετά μεγάλους, βάρους περίπου 40 γρ. ο καθένας και τους βάζω στο ταψί. Τους ψήνω για 40 – 45 λεπτά, στο μεσαίο ράφι του φούρνου, μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά, ενώ εσωτερικά θα είναι ψημένοι μεν, αλλά αφράτοι και ζουμεροί.