Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΡΑΣΙΝΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΠΑΒΛΟΒΑ ΜΕ ΔΥΟ ΚΡΕΜΕΣ

ΠΡΑΣΙΝΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΠΑΒΛΟΒΑ ΜΕ ΔΥΟ ΚΡΕΜΕΣ

ΠΡΑΣΙΝΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΠΑΒΛΟΒΑ ΜΕ ΔΥΟ ΚΡΕΜΕΣ

: 6-8

Το πράσινο και το κόκκινο είναι τα απόλυτα χριστουγεννιάτικα χρώματα που πρέπει να κυριαρχούν στο γιορτινό τραπέζι. Με μια πάβλοβα ονειρεμένη που «παίζει» με το χρώμα αλλά και τις γεύσεις της σοκολάτας και της βανίλιας είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσετε!

Ingridients
  • Για την πάβλοβα
  • 4 ασπράδια από μεγάλα αυγά
  • 180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • Λίγες σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • Για την κρέμα σοκολάτα
  • 150 γρ. κουβερτούρα με 52% κακάο
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος Arla
  • 20 ml ουίσκι
  • ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, σκόνη
  • Για την κρέμα βανίλια
  • 180 γρ. τυρί κρέμα Arla
  • 30 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος Arla
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια, υγρή
  • Για το σερβίρισμα
  • 50 γρ. κράνμπερις ή κόκκινα φρούτα
  • 2-3 κουτ. σούπας ουίσκι
  • λευκές «πέρλες» σοκολάτας
Instructions
  • Step 1 Για την πάβλοβα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 150°C. Mε ένα μολύβι, σχεδιάζω ένα κύκλο διαμέτρου 26 εκ. σε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Αναποδογυρίζω το χαρτί και το απλώνω στη λαμαρίνα του φούρνου.
  • Step 2 Βάζω στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια και 1 κουταλιά από τη ζάχαρη και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη μαρέγκα. Χωρίς να σταματήσω το μίξερ, αρχίζω να ρίχνω σιγά σιγά την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι η μαρέγκα να στέκεται δημιουργώντας μικρές, μαλακές κορυφές. Προσθέτω το πράσινο χρώμα και μόλις ενωθεί με τη μαρέγκα σταματάω το μίξερ.
  • Step 3 Αδειάζω τη μαρέγκα στο αντικολλητικό χαρτί που έχω στη λαμαρίνα και με μια σπάτουλα, απλώνω απαλά, για να καλύψω όλη την επιφάνεια του σχεδιασμένου κύκλου. Οι κινήσεις πρέπει να είναι απαλές για να μην χαθεί ο όγκος της μαρέγκας.
  • Step 4 Βάζω στο φούρνο και ψήνω για 45-50 λεπτά μέχρι να σκληρύνει. Σβήνω το φούρνο και αφήνω την πάβλοβα να κρυώσει μέσα στο φούρνο.
  • Step 5 Για την κρέμα σοκολάτα: Σπάω την σοκολάτα σε ένα μπολ και την λιώνω σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα. Προσθέτω το μοσχοκάρυδο και το ουίσκι, ανακατεύω καλά και την αφήνω στην άκρη.
  • Step 6 Βάζω την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και χτυπάω με το σύρμα ή με το μίξερ χειρός μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη σαντιγί σε μορφή γιαουρτιού. Ρίχνω την σαντιγί σε δόσεις στο μπολ με την σοκολάτα και ανακατεύω με απαλές κινήσεις μέχρι να ενωθούν καλά. Βάζω την κρέμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Step 7 Για την κρέμα βανίλια: Βάζω το τυρί κρέμα και την ζάχαρη σε ένα μπολ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει το τυρί. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος και την βανίλια, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα. Αδειάζω την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και βάζω και αυτή την κρέμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Step 8 Σερβίρισμα: Συναρμολογώ την πάβλοβα λίγη ώρα πριν την σερβίρω. Βάζω τα κράνμπερις σε ένα μικρό μπολ και ραντίζω με το ουίσκι.
  • Step 9 Βάζω την βάση σε μια ωραία, γιορτινή πιατέλα και απλώνω σε όλη την επιφάνεια την κρέμα σοκολάτα. Κατόπιν δημιουργώ ωραίες κορυφές από την κρέμα βανίλιας και στολίζω με τα κράνμπερις στραγγισμένα (δεν τα σκουπίζω, γιατί μου αρέσει να τρέξει λίγο αλκοόλ επάνω στην κρέμα). Σκορπίζω λίγες λευκές «πέρλες» σοκολάτας και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ ΨΗΤΑ ΣΕ PELEANO

ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ ΨΗΤΑ ΣΕ PELEANO

Ένα επιδόρπιο ελαφρύ και απίστευτα αρωματικό. Αν θέλετε μπορείτε να αλλάξετε τα μπαχαρικά με αυτά τις αρεσκείας σας, κρατώντας μόνο τα ξύλα κανέλας. Μπορείτε να το σερβίρετε σκέτο ή με παγωτό βανίλια.

ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ

ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ

Χριστουγεννιάτικο γλύκισμα με καταγωγή από το Μιλάνο. Είναι κάτι ανάμεσα σε ψωμί και τσουρέκι με σταφίδες ή άλλα αποξηραμένα φρούτα. Έχει λίγο μπελαλίδικη διαδικασία αλλά αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε.