destination taste!

ΠΡΑΣΙΝΟ ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

ΠΡΑΣΙΝΟ ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

 

ΠΡΑΣΙΝΟ ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

: 6
: 20 min
: 30 min

Χρώμα και άρωμα στο ριζότο που θα λατρέψετε. Ο πολτός σκόρδου σε συνδυασμό με τα αρωματικά χόρτα γίνονται το τέλειο «χαλί» για τις γαρίδες.

Ingridients
  • Για το ριζότο
  • 300 γρ. ρύζι αρμπόριο ή καρναρόλι ή καρολίνα Σερρών
  • 1 φλιτζ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 1 λίτρο ζωμό από τις γαρίδες ή θαλασσινών
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ, σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο, σκόνη
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού παρμεζάνα, σε φλοίδες, για το σερβίρισμα
  • Για την πράσινη κρέμα
  • 1 ματσάκι μυρώνια
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου
  • 3 κουτ. σούπας τυρί κρέμα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τον ζωμό γαρίδας
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • τα κεφάλια και τα κελύφη από τις γαρίδες
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο, σκόνη
  • 1 λίτρο νερό
  • Για τις γαρίδες
  • 12 γαρίδες μεγάλες, χωρίς κελύφη και έντερα (κρατάω τα κεφάλια και τα κελύφη για το ζωμό)
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο
  • 2 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Για τον ζωμό: Bάζω το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί. Ρίχνω τα κεφάλια και τα κελύφη, αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με τον μαραθόσπορο.
  • Step 2 Σωτάρω σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά. Προσθέτω το νερό και αφήνω τον ζωμό να σιγοβράζει όση ώρα ετοιμάζω την κρέμα.
  • Step 3 Για την πράσινη κρέμα: Καθαρίζω, πλένω, στεγνώνω και ψιλοκόβω τα χορταρικά. Τα βάζω στο μπλέντερ και προσθέτω το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Πολτοποιώ μέχρι να δημιουργηθεί μια πηχτή, πράσινη κρέμα.
  • Step 4 Αδειάζω την κρέμα σε ένα μπολ, προσθέτω το τυρί και την πάστα σκόρδου και ανακατεύω καλά.
  • Step 5 Για το ριζότο: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο και προσθέτω το ρύζι. Πασπαλίζω με το τζίντζερ και τον μαραθόσπορο και σοτάρω για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας.
  • Step 6 Σβήνω με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, τοποθετώ ένα σουρωτήρι επάνω στην κατσαρόλα και με μια κουτάλα της σούπας ρίχνω 2 γεμάτες κουταλιές ζωμό. Συνεχίζω προσθέτοντας ζωμό κάθε φορά που βλέπω ότι έχει απορροφηθεί η προηγούμενη δόση και μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι, αλ ντέντε. Αυτή η διαδικασία θα κρατήσει 20-25 λεπτά περίπου.
  • Step 7 Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω την πράσινη κρέμα. Ανακατεύω καλά και αδειάζω το ριζότο σε μια μεγάλη πιατέλα. Στολίζω με τις γαρίδες και σερβίρω με λίγες φλοίδες παρμεζάνας.
  • Step 8 Για τις γαρίδες: Ζεσταίνω το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Πασπαλίζω τον μαραθόσπορο και προσθέτω την πάστα σκόρδου.
  • Step 9 Ανακατεύω για 1 λεπτό και ρίχνω τις γαρίδες. Σοτάρω μέχρι να ροδίσουν, αλατοπιπερώνω και σβήνω με το χυμό λεμονιού. Αποσύρω από τη φωτιά.

Related Posts

Villa Marenosta στη Σύρο

Villa Marenosta στη Σύρο

Mε απαράμιλλη θέα στην Ερμούπολη και τη θάλασσα σε όλον τον ορίζοντα Για όσους θέλουν να απολαύσουν τη μοναδική θέα της Ερμούπολης και ταυτόχρονα να χαλαρώσουν σε ήρεμο περιβάλλον και σε πλακόστρωτες βεράντες, η Villa Marenosta είναι η ιδανική επιλογή. Φιλική ατμόσφαιρα, με εναλλασσόμενες μαγευτικές […]

ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΣΥΧΝΑ ΓΕΥΜΑΤΑ: Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ

ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΣΥΧΝΑ ΓΕΥΜΑΤΑ: Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ

Μελέτες έχουν δείξει ότι το μειωμένο βάρος σχετίζεται με την συχνότητα των γευμάτων. Όσοι καταναλώνουν μικρά και τακτικά γεύματα τείνουν να έχουν σταθερά χαμηλό το βάρος τους σε σχέση με άτομα τα οποία δεν καταναλώνουν συχνά γεύματα κατά την διάρκεια της ημέρας. Αν ακολουθούμε ένα […]