Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

Πράσινο κριθαρότο με γαρίδες

Πράσινο κριθαρότο με γαρίδες
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
20´ 30´ 4 μερίδες [printfriendly]

 

[email protected] με την Ντίνα – 16/12/2017
Υλικά Εκτέλεση
Για το κριθαρότο

  • 300 γρ. κριθαράκι μέτριο Μακβέλ
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 100 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 1 κουτ. γλυκού γλυκάνισο, τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού πιπερόριζα, σκόνη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 1 λίτρο ζωμό γαρίδας

Για τον ζωμό γαρίδας

  • 12 κεφάλια & κελύφη γαρίδας
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο, σπόρους
  • 1 λίτρο νερό
  • πιπέρι

Για την πράσινη κρέμα

  • 1 ματσάκι μυρώνια
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 200 γρ. Arla φρέσκο τυρί κρέμα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • αλάτι & πιπέρι

Για τις γαρίδες

  • 12 γαρίδες μεγάλες, χωρίς κελύφη και έντερα (κρατάω τα κεφάλια και τα κελύφη για το ζωμό)
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 30 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 1 κουτ. γλυκού γλυκάνισο, σκόνη
  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι & πιπέρι
Για τον ζωμό: Bάζουμε το ελαιόλαδο σε μια σωτέζα να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το κύμινο, τα κεφάλια και τα κελύφη και πιπέρι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε το ζωμό να βράσει για 10 λεπτά. Σουρώνουμε το ζωμό και κρατάμε ½ φλιτζάνι για την κρέμα.

Για το κριθαρότο: Σε μια δεύτερη σωτέζα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τον γλυκάνισο, την πιπερόριζα, και το κριθαράκι. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά και σβήνουμε το κρασί. Προσθέτουμε το ζωμό γαρίδας (σουρωμένο), ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράζει το κριθαρότο μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά.

Για την κρέμα: Σε ένα μούλτι χτυπάμε το φρέσκο τυρί κρέμα, την ρόκα, τα μυρώνια, το σκόρδο και τον ζωμό γαρίδας που έχουμε κρατήσει. Προσθέτουμε την κρέμα στο κριθαρότο, το βούτυρο και ανακατεύουμε.

Για τις γαρίδες: Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κύμινο, την πιπερόριζα, τον γλυκάνισο και τις γαρίδες. Ψήνουμε και από τις δύο πλευρές, αλατίζουμε και σερβίρουμε με το κριθαρότο.