Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΕΡΑΣΙΩΝ

ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΕΡΑΣΙΩΝ

ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΕΡΑΣΙΩΝ

: 4
: 20 min
: 15 min

Αν θέλουμε, γαρνίρουμε τη σαλάτα με μερικά ολόκληρα κεράσια από τα οποία έχουμε αφαιρέσει το κουκούτσι.

Ingridients
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 250 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου (τα βρίσκουμε χύμα ή συσκευασμένα, στα κρεοπωλεία και στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ, αντίστοιχα), καθαρισμένα από ίνες και μεμβράνες και χονδροκομμένα
  • 75 ml Μαυροδάφνη
  • 3 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι
  • 1 κουτ. γλυκού σουσάμι, ελαφρώς καβουρδισμένο στο γκριλ, μέχρι να χρυσίσει
  • 250 γρ. ώριμα κεράσια, χωρίς κουκούτσια, καλά πολτοποιημένα στο μπλέντερ (ή στο μούλτι)
  • 1 μαρούλι, χωρισμένο στα φύλλα του, πλυμένο, καθαρισμένο και στεγνό
  • 1 ματσάκι ρόκα, χωρίς τα κοτσάνια, καθαρισμένη, πλυμένη και στεγνή
  • ½ ματσάκι μαϊντανός (τα φύλλα), ψιλοκομμένος
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω 30 ml από το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και τηγανίζω τα συκωτάκια για 3 – 5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις μεριές. Νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω. Τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Step 2 Στο λάδι που έμεινε στο τηγάνι ρίχνω τη Μαυροδάφνη και 1 κουτ. σούπας από το βαλσαμικό ξίδι. Μαγειρεύω σε δυνατή φωτιά, για 1 – 2 λεπτά, ξύνοντας τα καμένα υπολείμματα στον πυθμένα του τηγανιού με μια ξύλινη κουτάλα, ώστε να λιώσουν και να σκορπίσουν στο υγρό μείγμα και να φτιάξω μια ελαφρώς σιροπιαστή σάλτσα.
  • Step 3 Προσθέτω τον πολτό κερασιών, το σουσάμι και τα τηγανισμένα συκωτάκια, χαμηλώνω καλά τη φωτιά και μαγειρεύω για 5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Αποσύρω από τη φωτιά.
  • Step 4 Βάζω το μαρούλι και τη ρόκα σε μια μεγάλη και βαθιά πιατέλα. Προσθέτω το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το μαϊντανό, το υπόλοιπο βαλσαμικό ξίδι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά. Προσθέτω τα συκωτάκια και τη σάλτσα τους, ανακατεύω και σερβίρω.

Related Posts

ΚΟΠΑΝΑΚΙΑ ΠΑΝΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΚΟΠΑΝΑΚΙΑ ΠΑΝΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

Γρήγορα και πικάντικα κοπανάκια κοτόπουλου που το πανάρισμα τα κάνει πολύ τραγανά. Το μαγείρεμα στην αεροφριτέζα δεν τα επιβαρύνει με περιττά λάδια και μπορείτε να τα απολαύσετε χωρίς ενοχές.

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ Ή ΜΠΡΟΚΟΛΟ… ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΤΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ Ή ΜΠΡΟΚΟΛΟ… ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΤΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ

Κουνουπίδι Βραστό, στον ατμό ή στο φούρνο, το κουνουπίδι έχει μια αρκετή έντονη μυρωδιά που πολύ συχνά που δεν μας βοηθάει να αγαπήσουμε αυτό το λαχανικό. Παρόλο που συχνά υποτιμάται, το κουνουπίδι είναι, ωστόσο, βασικό λαχανικό που πρέπει να το τρώμε. Πλούσιο σε βιταμίνες και […]