destination taste!

ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΜΠΑΛΙΤΣΕΣ ΤΥΡΙΟΥ

ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΜΠΑΛΙΤΣΕΣ ΤΥΡΙΟΥ

ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΜΠΑΛΙΤΣΕΣ ΤΥΡΙΟΥ

: 6
: 30 min
: 5 min

Τα μείγματα επικάλυψης είναι πραγματικά πολλά και μπορούμε να πειραματιστούμε ανάλογα με τα γούστα μας. Έτσι, χρησιμοποιούμε μαυροσούσαμο, γλυκό μπούκοβο (ή ανάμεικτο με λίγο καυτερό), μείγμα από πάπρικες (γλυκιά, πικάντικη και καπνιστή), τριμμένα και κοπανισμένα φουντούκια, πάστα λιαστής ντομάτας, ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά (δυόσμος, άνηθος, μάραθος, άνηθος, κόλιανδρος κ.ά.), το καθένα ξεχωριστά ή σε συνδυασμό μεταξύ τους.

Ingridients
  • Για τις μπαλίτσες τυριού
  • 200 γρ. φρέσκο ανθότυρο
  • 200 γρ. τυρί κρέμα, με χαμηλά λιπαρά
  • μείγμα από ανάμεικτα χονδροτριμμένα πιπέρια
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελιές Καλαμών, πολύ ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελιές πράσινες, πολύ ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού σουσάμι, ελαφρώς καβουρδισμένο στο γκριλ για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ανάλατα φιστίκια Αιγίνης, ελαφρώς καβουρδισμένα για 3 – 4 λεπτά στο γκριλ, μέχρι να ροδίσουν απαλά, ψιλοκοπανισμένα
  • Για τη σαλάτα
  • μερικά τρυφερά φύλλα σπανακιού
  • 1 σγουρό μαρούλι
  • 1 κλασικό μαρούλι
  • Για τη βινεγκρέτ
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • 2 κουτ. σούπας μηλόξιδο (ή άλλο λευκό κρασί)
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Βινεγκρέτ: Χτυπάω καλά όλα τα υλικά στο μπλέντερ (ή στο μούλτι) και αφήνω κατά μέρος.
  • Step 2 Μπαλίτσες τυριού: Σε ένα μπολ ανακατεύω τα δύο είδη τυριού με ένα πιρούνι, μέχρι να ενωθούν καλά και να αφρατέψουν. Προσθέτω τα χονδροτριμμένα πιπέρια, ανακατεύω καλά και σκεπάζω το μπολ. Το βάζω για 1 ώρα στο ψυγείο, μέχρι να σφίξει καλά.
  • Step 3 Σαλάτα: Καθαρίζω, πλένω και στεγνώνω καλά το σπανάκι και τα μαρούλια. Τα κόβω σε μέτρια κομμάτια και τα απλώνω σε μια φαρδιά και βαθιά πιατέλα (ή τα μοιράζω σε πιάτα).
  • Step 4 Σερβίρισμα: Βγάζω από το ψυγείο το μείγμα τυριού και το πλάθω σε μπαλίτσες με μέγεθος καρυδιού. Βάζω σε ισάριθμα πιάτα τις ελιές Καλαμών, τις πράσινες ελιές, το σουσάμι και τα φιστίκια Αιγίνης (ή τα κουκουνάρια). Περνάω κάθε μπαλίτσα από διαφορετικό υλικό ή κάνω συνδυασμούς, όπως π.χ. φιστίκια Αιγίνης μαζί με σουσάμι. Τις βάζω στη σαλάτα, περιχύνω με τη βινεγκρέτ χωρίς να ανακατέψω, πασπαλίζω με λίγο αλάτι και σερβίρω αμέσως. Αν θέλω, συνοδεύω με φρυγανισμένες φέτες ψωμιού ή κριτσίνια.

Related Posts

ΨΗΜΕΝΗ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

ΨΗΜΕΝΗ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Μια ιδιαίτερη συνταγή από την αγαπημένη Ντίνα για το γλυκό της εβδομάδας. Κύριο συστατικό της συνταγής αποτελούν τα γαλακτοκομικά προϊόντα ( γάλα & κρέμα γάλακτος) τα οποία έχουν μεγάλη διατροφική αξία.