Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Πράσινη σαλάτα με πικάντικες μπαλίτσες τυριού

Πράσινη σαλάτα με πικάντικες μπαλίτσες τυριού
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
30΄ 6 μερίδες 1 ώρα [printfriendly]

 

Ελλήνων Γεύσεις στην Καλαμάτα
Υλικά Εκτέλεση
Για τις μπαλίτσες τυριού

  • 200 γρ. φρέσκο ανθότυρο
  • 200 γρ. τυρί κρέμα Μανούρι
  • μείγμα από ανάμεικτα χονδροτριμμένα πιπέρια
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελιές Καλαμών, πολύ ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού σουσάμι, ελαφρώς καβουρδισμένο στο γκριλ για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ανάλατα φιστίκια Αιγίνης, ελαφρώς καβουρδισμένα για 3 – 4 λεπτά στο γκριλ, μέχρι να ροδίσουν απαλά, τριμμένα

Για τη σαλάτα

  • μερικά τρυφερά φύλλα σπανακιού
  • 1 σγουρό μαρούλι
  • 1 κλασικό μαρούλι

Για τη βινεγκρέτ

  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • 2 κουτ. σούπας μηλόξιδο (ή άλλο λευκό κρασί)
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βινεγκρέτ: Χτυπάω καλά όλα τα υλικά στο μπλέντερ (ή στο μούλτι) και αφήνω κατά μέρος.

Μπαλίτσες τυριού: Σε ένα μπολ ανακατεύω τα δύο είδη τυριού με ένα πιρούνι, μέχρι να ενωθούν καλά και να αφρατέψουν. Προσθέτω τα χονδροτριμμένα πιπέρια, ανακατεύω καλά και σκεπάζω το μπολ. Το βάζω για 1 ώρα στο ψυγείο, μέχρι να σφίξει καλά.

Σαλάτα: Καθαρίζω, πλένω και στεγνώνω καλά το σπανάκι και τα μαρούλια. Τα κόβω σε μέτρια κομμάτια και τα απλώνω σε μια φαρδιά και βαθιά πιατέλα (ή τα μοιράζω σε πιάτα).

Σερβίρισμα: Βγάζω από το ψυγείο το μείγμα τυριού και το πλάθω σε μπαλίτσες με μέγεθος καρυδιού. Βάζω σε ισάριθμα πιάτα τις ελιές Καλαμών, το σουσάμι και τα φιστίκια Αιγίνης. Περνάω κάθε μπαλίτσα από διαφορετικό υλικό ή κάνω συνδυασμούς, όπως π.χ. φιστίκια Αιγίνης μαζί με σουσάμι. Τις βάζω στη σαλάτα, περιχύνω με τη βινεγκρέτ χωρίς να ανακατέψω, πασπαλίζω με λίγο αλάτι και σερβίρω αμέσως. Αν θέλω, συνοδεύω με φρυγανισμένες φέτες ψωμιού ή κριτσίνια.


Related Posts

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΙΟΡΤΙΝΟΣ

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΙΟΡΤΙΝΟΣ

Η συνταγή είναι του φίλου μου σεφ Δημήτρη Χρονόπουλου και σας την προτείνω γιατί συνδυάζει απίστευτη ευκολία στην τεχνική και αληθινά εντυπωσιακή γιορτινή εμφάνιση.

15 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

15 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

Όταν έχει κρύο, και είμαι στο σπίτι ακούγοντας τη βροχή, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα ζεστό ρόφημα, κουρνιασμένη στο καναπέ. Αλλά και με φίλες, δίπλα στο τζάκι για «κους κους», είναι ιδανικό σκηνικό για να απολαύσουμε ζεστά ροφήματα με σοκολάτα και όχι μόνο. Εμπνευσμένη […]