Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΤΥΡΙΩΝ

ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΤΥΡΙΩΝ

ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΤΥΡΙΩΝ

: 4
: 20 min

Οταν φτιάχνουμε σαλάτες με κρεμώδεις σάλτσες (π.χ. με βάση το γιαούρτι ή το τυρί, όπως εδώ), καλό είναι να τις σερβίρουμε σε μεγάλες βαθιές πιατέλες και όχι σε μπολ, γιατί η βαριά και πυκνή σάλτσα θα συγκεντρωθεί όλη στον πυθμένα.

Ingridients
  • Για τη σαλάτα
  • 1 μεγάλο μαρούλι, χωρισμένο στα φύλλα του, πλυμένο, καλά στεγνωμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι ρόκα (τα φύλλα), χονδροκομμένα
  • 2 χούφτες κορυφές από φρέσκο σπανάκι, χονδροκομμένες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού άνηθος, ψιλοκομμένος
  • ½ φλιτζ. τσαγιού μαϊντανός (τα φύλλα), ψιλοκομμένος
  • 1 μικρή μαραθόριζα, καθαρισμένη από τις ίνες και ψιλοκομμένη
  • 1 πράσο (μόνο το λευκό μέρος), ψιλοκομμένο
  • Για το ντρέσινγκ τυριών
  • 150 γρ. φέτα, κατά προτίμηση μαλακή, κομματιασμένη
  • 100 γρ. τυρί κρέμα (ή κατίκι)
  • 100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
  • χυμός από ½ λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Βάζω όλα τα κομμένα σαλατικά σε μια μεγάλη και βαθιά πιατέλα και ανακατεύω με τα χέρια.
  • Step 2 Για το ντρέσινγκ: Ρίχνω στο μπλέντερ (ή στο μούλτι) τη φέτα, το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη και τα χτυπάω μέχρι να πολτοποιηθούν. Σταδιακά ρίχνω το ελαιόλαδο και συνεχίζω το χτύπημα, μέχρι να γίνει ένα λείο και παχύρρευστο μείγμα. Ρίχνω άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελάχιστο αλάτι και ανακατεύω.
  • Step 3 Περιχύνω τη σαλάτα με το ντρέσινγκ, ανακατεύω και σερβίρω.