Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΓΓΟΥΡΑΚΙΑ ΤΟΥΡΣΙ ΚΑΙ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΜΕΛΙΟΥ

ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΓΓΟΥΡΑΚΙΑ ΤΟΥΡΣΙ ΚΑΙ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΜΕΛΙΟΥ

ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΓΓΟΥΡΑΚΙΑ ΤΟΥΡΣΙ ΚΑΙ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΜΕΛΙΟΥ

: 4
: 25 min

Όταν φτιάχνουμε βινεγκρέτ, το μυστικό για να αποκτήσει λεία και «δεμένη» υφή είναι να ανακατέψουμε τα υλικά με συγκεκριμένη σειρά: πρώτα τα πιο πυκνά (π.χ. γιαούρτι, μουστάρδα, μέλι), στη συνέχεια τα όξινα (π.χ. ξίδι, χυμός λεμονιού) και τέλος το λάδι, το οποίο με το χτύπημα θα «δέσει» τη βινεγκρέτ και θα της δώσει το απαραίτητο «σώμα» και βελούδινη υφή. Το αλατοπίπερο και τα μυρωδικά μπαίνουν στο τέλος.

Ingridients
  • 500 γρ. αντίδια, καθαρισμένα (θα μείνουν περίπου 400 γρ. καθαρό βάρος), πλυμένα, καλά στεγνωμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού αγγουράκια τουρσί (πίκλες), ξεπλυμένα, στραγγισμένα και κομμένα στη μέση
  • 2 μέτρια καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, τριμμένα
  • Για τη βινεγκρέτ μελιού
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
  • 1 κουτ. σούπας κέτσαπ, κατά προτίμηση βιολογική
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 40 ml βαλσαμικό ξίδι
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Βινεγκρέτ μελιού: Σε ένα μπολάκι βάζουμε τη μουστάρδα, την κέτσαπ και το μέλι και τα χτυπάμε καλά με ένα πιρούνι. Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα ρίχνουμε το ξίδι και στη συνέχεια το ελαιόλαδο, μέχρι να φτιάξουμε μια λεία σάλτσα. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε το μπολάκι και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Step 2 Σαλάτα: Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ανακατεύουμε καλά τα αντίδια, τα αγγουράκια τουρσί και τα καρότα. Την ώρα του σερβιρίσματος περιχύνουμε με το ντρέσινγκ μελιού και ανακατεύουμε.

Related Posts

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ ΜΕΛΙ ΣΤΗ ΔΙΑΙΤΑ;

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ ΜΕΛΙ ΣΤΗ ΔΙΑΙΤΑ;

Παρόλο που τα γλυκαντικά δεν έχουν θέση στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής, το μέλι αποτελεί εξαίρεση. Θεωρείται, και όχι άδικα, ένας από τους θησαυρούς της φύσης για τον άνθρωπο. Τα ευεργετικά συστατικά του ήταν γνωστά από την αρχαιότητα, με αποτέλεσμα να αποτελεί ένα από τα […]

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΠΑΡΕΣ ΜΕ SUPER FOOD

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΠΑΡΕΣ ΜΕ SUPER FOOD

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Πρωτεΐνες, βιταμίνες της ομάδας Β και μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών ουσιών καθιστούν την επιλογή των μπαρών ρυζιού με νιφάδες βρώμης και super fruits ως ένα τέλειο πρωινό ή και ενδιάμεσο γεύμα.



Subscribe