Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

: 4
: 20 min

Για να μην μαυρίσει το αβοκάντο μετά το καθάρισμά του, το ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού.

Ingridients
  • 1 μέτριο τρυφερό μαρούλι, καθαρισμένο από τα εξωτερικά φύλλα, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 1 ματσάκι ρόκα (τα φύλλα), χονδροκομμένα
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι (κατά προτίμηση κοκκινόφλουδο), κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 1 φλιτζ. τσαγιού μαϊντανός (τα φύλλα), ψιλοκομμένος
  • 2 μέτρια, ώριμα αβοκάντο, καθαρισμένα, χωρίς κουκούτσια, κομμένα κατά μήκος σε λεπτές φέτες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού μαύρες σταφίδες (ή ξερά κράνμπερις ή κράνα, που θα βρούμε σε καλά καταστήματα ξηρών καρπών και σε παντοπωλεία, χύμα ή συσκευασμένα)
  • ½ φλιτζ. τσαγιού αμύγδαλα (ή φουντούκια), ελαφρώς καβουρδισμένα για 8 – 10 λεπτά στο γκριλ, μέχρι να ροδίσουν (προαιρετικά)
  • Για τη βινεγκρέτ
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι από λευκό κρασί
  • 3 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι
  • 2 κουτ. σούπας πετιμέζι (ή 1 κουτ. σούπας μέλι)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 100 ml ελαιόλαδο
Instructions
  • Step 1 Βινεγκρέτ: Σε ένα μπολ ανακατεύω τα δύο ξίδια, προσθέτω το πετιμέζι (ή το μέλι), αλάτι και πιπέρι και χτυπάω καλά με ένα πιρούνι. Ρίχνω το ελαιόλαδο, σταδιακά, χτυπώντας με το πιρούνι, μέχρι να φτιάξω μια δεμένη και λεία βινεγκρέτ.
  • Step 2 Σαλάτα: Σε ένα μεγάλο μπολ ή σαλατιέρα βάζω το μαρούλι, τη ρόκα, το κρεμμύδι και το μαϊντανό και ανακατεύω καλά με τα χέρια. Προσθέτω τις σταφίδες (ή τα κράνμπερι ή τα κράνα) και τα αμύγδαλα (ή τα φουντούκια) και περιχύνω με το ντρέσινγκ.
  • Step 3 Ανακατεύω και σερβίρω.