Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΡΑΣΑ ΒΡΑΣΤΑ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ

ΠΡΑΣΑ ΒΡΑΣΤΑ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ

ΠΡΑΣΑ ΒΡΑΣΤΑ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ

: 4
: 15 min
: 30 min

Αν και συνήθως τα μαγειρεύουμε με άλλα υλικά, τα πράσα αξίζουν περισσότερο χώρο στο τραπέζι μας. Βράζουν γρήγορα, αναδεικνύοντας τη γλυκά τους γεύση και τα συνοδεύουμε με ένα απλό γλυκόξινο λαδολέμονο.

Ingridients
  • 8 – 10 μέτρια πράσα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), κομμένα σε κομμάτια μήκους 4 – 5 εκ.
  • Για το λαδολέμονο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • ξύσμα και χυμός από 1 ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
  • ½ κουτ. γλυκού καστανή ζάχαρη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού άνηθος (χωρίς τα κοτσάνια), ψιλοκομμένος
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Χαράζω ελαφρώς τα πράσα κατά μήκος και τα ξεπλένω με τρεχούμενο νερό.
  • Step 2 Βάζω να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και, μόλις κοχλάσει, ρίχνω τα κομμένα πράσα. Τα βράζω για 20 λεπτά, υπολογίζοντας το χρόνο από τη στιγμή που θα πάρει βράση το νερό.
  • Step 3 Τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω να στραγγίξουν σε ένα σουρωτήρι.
  • Step 4 Για το λαδολέμονο: Βάζω σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, τη ζάχαρη, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά με ένα πιρούνι.
  • Step 5 Βάζω τα πράσα σε μια πιατέλα, περιχύνω με το λαδολέμονο και σερβίρω τη σαλάτα.