Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΡΥΖΙΟΥ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΡΥΖΙΟΥ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΡΥΖΙΟΥ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

: 6
: 10 min
: 20 min

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία φανταστική «γλυκιά» συνταγή της αγαπημένης μας Ντίνας, με πλούσια θρεπτική αξία. Στην πυραμίδα της διατροφής το ρύζι περιλαμβάνεται στη βάση της καθημερινής μας κατανάλωσης. Περιλαμβάνει υψηλή ποσότητα βιταμινών της ομάδας Β, φώσφορο, κάλιο και ψευδάργυρο. Ταυτόχρονα, τα κόκκινα φρούτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά: ανθοκυανίνες, κερκετίνη και λυκοπένιο που ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού, παρουσιάζουν αντικαρκινική δράση και συμβάλλουν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση συνδυάζονται με τις πρωτεΐνες τις κρέμας γάλακτος, οι οποίες είναι υπεύθυνες για τη διατήρηση και της ενίσχυση της μυϊκής μάζας. Στη διατροφικό μας αποτέλεσμα περιλαμβάνονται και οι βιταμίνες Α και D, όπως και η υπέροχη γεύση που προκύπτει από την μοναδικό συνδυασμό ανάμιξη τροφίμων με υψηλή θρεπτική αξία.

Ingridients
  • 200 γρ. γάλα
  • 400 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • 200 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • ½ κουτ. γλυκού κάρδαμο, κοπανισμένο
  • ½ κουτ. γλυκού σαφράν, στήμονες
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 40 γρ. ινδοκάρυδο
  • 50 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα
  • 300 γρ. κατεψυγμένα κόκκινα φρούτα
Instructions
  • Step 1 Βάζω σε μια κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το κάρδαμο και το σαφράν. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνω τα γάλατα να πάρουν 1-2 βράσεις. Ρίχνω την ζάχαρη, ανακατεύω και μόλις πάρει βράση το μείγμα και προσθέτω το ρύζι. Ανακατεύω καλά, χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω να βράσει για 20 λεπτά μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά και να δημιουργηθεί μια ωραία κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω το ινδοκάρυδο, τα κόκκινα φρούτα και τα αμύγδαλα. Σερβίρω αμέσως.