Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΡΥΖΙΟΥ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΡΥΖΙΟΥ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΡΥΖΙΟΥ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

: 6
: 10 min
: 20 min

Πουτίγκα με ρύζι; Γιατί όχι… Αφού η βόλτα μου στα Μarks & Spencer food μου έδωσε τα υλικά και την έμπνευση για να φτιάξω ένα εξαιρετικό επιδόρπιο.

Ingridients
  • 200 γρ. γάλα φρέσκο
  • 1 συσκευασία coconut milk Marks & Spencer food
  • 1 συσκευασία coconut cream, Marks & Spencer food
  • 200 γρ. ρύζι μπασμάτι, Cook with Μ&S, Marks & Spencer food
  • ½ κουτ. γλυκού πράσινο κάρδαμο Cook with Μ&S, κοπανισμένο, Marks & Spencer food
  • ½ κουτ. γλυκού σαφράν, στήμονες
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη M&S, Marks & Spencer food
  • 40 γρ. ινδοκάρυδο M&S τριμμένο, Marks & Spencer food
  • 50 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα M&S, Marks & Spencer food
  • 300 γρ. british summer fruits selection, Marks & Spencer food
Instructions
  • Step 1 Βάζω σε μια κατσαρόλα το φρέσκο γάλα, το ρόφημα καρύδας, το κάρδαμο και το σαφράν. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνω τα γάλατα να πάρουν 1-2 βράσεις. Ρίχνω την ζάχαρη, ανακατεύω και προσθέτω την κρέμα καρύδας. Αφήνω να πάρει βράση το μείγμα και προσθέτω το ρύζι. Ανακατεύω καλά, χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω να βράσει για 20 λεπτά μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά και να δημιουργηθεί μια ωραία κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω το ινδοκάρυδο, τα κόκκινα φρούτα και τα αμύγδαλα.
  • Step 2 Σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΡΥΖΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΧΑΛΑΣΤΡΑΣ

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΡΥΖΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΧΑΛΑΣΤΡΑΣ

Το ελληνικό ευρωπαϊκό ρύζι, εκτός από βασικό συστατικό διατροφής, αποτελεί και ένα προϊόν η καλλιέργεια και παραγωγή του οποίου είναι ιδιαίτερα σημαντικές, τόσο για την οικονομία όσο και για την περιβαλλοντική τους διάσταση.  Η ιστορική διαδρομή που παρουσιάζεται παρακάτω, είναι ενδεικτική της εξέλιξης της καλλιέργειας […]

ΡΥΖΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΟ ΡΥΖΙ, ΜΗΛΟ & ΤΥΡΙ COTTAGE

ΡΥΖΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΟ ΡΥΖΙ, ΜΗΛΟ & ΤΥΡΙ COTTAGE

Το καστανό ρύζι είναι από τα αγαπημένα μου. Πολύ σε φυτικές ίνες, φώσφορο και μαγγάνιο μπορεί να γίνει μια απολαυστική ρυζοσαλάτα, ιδιαίτερα χορταστική και νόστιμη!