ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΨΩΜΙ ΜΠΡΙΟΣ, ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Μια πολύ γρήγορη πουτίγκα που αξιοποιεί το μπαγιάτικο ψωμί μπριος ή τσουρέκι. Αν σας αρέσει μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο είδη φρούτων, π.χ. φράουλες και κεράσια, πολτοποιώντας το ένα και αφήνοντας το άλλο σε κομμάτια.
Ingridients
- 4 χοντρές φέτες από μπαγιάτικο μπριος ή τσουρέκι
- 350 γρ. φράουλες, κομμένες στη μέση
- ½ φλιτζ. τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 80 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 1 φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 3 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
- 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 2 κουτάκια βανίλια
- ½ φλιτζ. σταγόνες σοκολάτας
Instructions
- Step 1 Αλείφω με λίγο από το μετρημένο βούτυρο ένα παραλληλόγραμμο σκεύος. Τοποθετώ στη σειρά τις φέτες μπριος και με ένα κουτάλι ραντίζω με το λιωμένο βούτυρο.
- Step 2 Βάζω τις μισές φράουλες στο μπλέντερ και τις πολτοποιώ.
- Step 3 Βάζω στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη και τα χτυπάω για 2-3 λεπτά. Προσθέτω ένα ένα τα αυγά και συνεχίζω το χτύπημα για λίγα λεπτά ακόμα. Τέλος, προσθέτω την κρέμα γάλακτος, το χυμό πορτοκαλιού και τη βανίλια και μόλις ενσωματωθούν στο μείγμα σταματάω το μίξερ.
- Step 4 Σκορπίζω τις υπόλοιπες φράουλες ανάμεσα στις φέτες μπριος και αδειάζω την κρέμα μέσα στο σκεύος.
- Step 5 Προσθέτω τις πολτοποιημένες φράουλες και σκορπίζω τις σταγόνες σοκολάτας.
- Step 6 Ψήνω για 30-35 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα και να ροδίσει. Αφήνω το γλυκό για 15 λεπτά και σερβίρω.