Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΨΩΜΙ ΜΠΡΙΟΣ, ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΨΩΜΙ ΜΠΡΙΟΣ, ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΨΩΜΙ ΜΠΡΙΟΣ, ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

: 6-8
: 20 min
: 35 min

Μια πολύ γρήγορη πουτίγκα που αξιοποιεί το μπαγιάτικο ψωμί μπριος ή τσουρέκι. Αν σας αρέσει μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο είδη φρούτων, π.χ. φράουλες και κεράσια, πολτοποιώντας το ένα και αφήνοντας το άλλο σε κομμάτια.

Ingridients
  • 4 χοντρές φέτες από μπαγιάτικο μπριος ή τσουρέκι
  • 350 γρ. φράουλες, κομμένες στη μέση
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 80 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 3 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 2 κουτάκια βανίλια
  • ½ φλιτζ. σταγόνες σοκολάτας
Instructions
  • Step 1 Αλείφω με λίγο από το μετρημένο βούτυρο ένα παραλληλόγραμμο σκεύος. Τοποθετώ στη σειρά τις φέτες μπριος και με ένα κουτάλι ραντίζω με το λιωμένο βούτυρο.
  • Step 2 Βάζω τις μισές φράουλες στο μπλέντερ και τις πολτοποιώ.
  • Step 3 Βάζω στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη και τα χτυπάω για 2-3 λεπτά. Προσθέτω ένα ένα τα αυγά και συνεχίζω το χτύπημα για λίγα λεπτά ακόμα. Τέλος, προσθέτω την κρέμα γάλακτος, το χυμό πορτοκαλιού και τη βανίλια και μόλις ενσωματωθούν στο μείγμα σταματάω το μίξερ.
  • Step 4 Σκορπίζω τις υπόλοιπες φράουλες ανάμεσα στις φέτες μπριος και αδειάζω την κρέμα μέσα στο σκεύος.
  • Step 5 Προσθέτω τις πολτοποιημένες φράουλες και σκορπίζω τις σταγόνες σοκολάτας.
  • Step 6 Ψήνω για 30-35 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα και να ροδίσει. Αφήνω το γλυκό για 15 λεπτά και σερβίρω.

Related Posts

ΒΙΤΑΜΙΝΗ C: ΜΙΑ ΒΙΤΑΜΙΝΗ ΓΙΑ ΟΛΑ!

ΒΙΤΑΜΙΝΗ C: ΜΙΑ ΒΙΤΑΜΙΝΗ ΓΙΑ ΟΛΑ!

Η βιταμίνη C (ασκορβικό οξύ) είναι μία από τις δημοφιλέστερες βιταμίνες μιας και εμπλέκεται σε πολλές λειτουργίες του οργανισμού, με κυρίαρχες τις ακόλουθες: 1. Αντιοξειδωτική δράση:  η βιταμίνη C εξουδετερώνει αποτελεσματικά τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες είναι καταστροφικά, υψηλής δραστικότητας μόρια που πιστεύεται ότι αποτελούν […]

ΣΑΡΛΟΤ ΜΙΝΙ ΜΕ ΡΟΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

ΣΑΡΛΟΤ ΜΙΝΙ ΜΕ ΡΟΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε τη σαρλότ σε μεγάλη φόρμα με κανονικού μεγέθους σαβαγιάρ. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αυξήσετε τις δοσολογίες για την μους στο διπλάσιο.



Subscribe