Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΟΥΡΕΣ ΑΡΑΚΑ

ΠΟΥΡΕΣ ΑΡΑΚΑ

ΠΟΥΡΕΣ ΑΡΑΚΑ

: 4
: 30 min
: 12 min

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Απολαυστικό πιάτο βγαλμένο μέσα από την «καρδιά» της ελληνικής φύσης με ιδιαίτερη διατροφική αξία και με τη γευστική υπογραφή της αγαπημένης μας Ντίνας! Πλούσια συνταγή σε φυλλικό οξύ, το οποίο ενισχύει τη μεταβολική λειτουργία και το νευρικό σύστημα. Επιπλέον, ο αρακά παρουσιάζει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και β- καροτένιο που αναβαθμίζουν την ανοσοποιητική λειτουργία και ενισχύουν την παραγωγή μελατονίνης! Παρούσες και οι φυτικές ίνες που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου. Τη θρεπτική αξία του πιάτου συμπληρώνουν το φρέσκο τυρί κρέμα και το στραγγιστό γιαούρτι, τα οποία ενισχύουν την απόδοσή του σε ασβέστιο και βιταμίνες Α και D, θρεπτικά συστατικά που σχετίζονται με την καλή οστική υγεία και με την πλήρη θωράκιση του ανοσοποιητικού. Μία υπέροχη και παράλληλα πολύ θρεπτική συνταγή!

Ingridients
  • 2 φλιτζ. τσαγιού καθαρισμένος φρέσκος αρακάς (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κατεψυγμένο)
  • 200 γρ. τυρί φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φυλλαράκια από φρέσκο δυόσμο (ή άνηθο ή μάραθο ή μαϊντανό)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Βάζω να ζεσταθεί άφθονο αλατισμένο νερό και, όταν πάρει βράση, ρίχνω τον αρακά. Τον βράζω για 10 – 12 λεπτά (μετράω το χρόνο από τη στιγμή που ρίχνω τον αρακά στην κατσαρόλα) και τον στραγγίζω καλά. Αν χρησιμοποιήσω κατεψυγμένο, τον βάζω για περίπου 20 λεπτά.
  • Step 2 Τον βάζω στον κάδο του μπλέντερ και προσθέτω το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και το δυόσμο (ή όποιο άλλο μυρωδικό επιλέξω). Χτυπάω τα υλικά για τουλάχιστον 1 λεπτό, μέχρι να αναμειχτούν καλά, χωρίς απαραίτητα ο αρακάς να πολτοποιηθεί εντελώς –απεναντίας, θέλω μικρά κομματάκια του στο μείγμα.
  • Step 3 Δοκιμάζω και νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι. Τον σερβίρω χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Related Posts

ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΡΟΔΙ

ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΡΟΔΙ

Γρήγορα και νόστιμα σφολιατάκια που μπορείτε να τα κάνετε χρησιμοποιώντας 2 διαφορετικούς χυμούς φρούτων. Χωρίστε την κρέμα σε δύο ίσες ποσότητες και προσαρμόστε χυμό από πορτοκάλι, μανταρίνι, λάιμ ή ροζ γκρέιπφρουτ.

ΤΑ 5 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΑΣ!

ΤΑ 5 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΑΣ!

Μεγάλη εφεύρεση ο φούρνος. Μετά τις εστίες, είναι ίσως η συσκευή με την μεγαλύτερηη χρήση στην κουζίνα. Φυσικά υπάρχουν κι εδώ κανόνες για τον τρόπο που τον χρησιμοποιούμε αλλά υπάρχουν και κάποια λάθη που δεν πρέπει να τα κάνουμε ποτέ. Δείτε πια είναι αυτά… 1-Την […]